Esports

Massa fa la 'pole', seguit per Hamilton, Räikkönen i Alonso

L'asturià tria pneumàtics durs a l’última volta dels assajos oficials i només pot ser quart

El brasiler de Ferrari Felipe Massa sortirà avui des de la primera posició de la graella del Gran Premi de Turquia de Fórmula 1 (14h, TV3), després que va ser el més ràpid ahir en els entrenaments oficials al circuit d’Istanbul. A la primera línia l’acompanyarà l’anglès de McLaren Lewis Hamilton, l’actual líder del Mundial, que va fer 44 mil·lèsimes més que Massa. Fernando Alonso (McLaren) es va haver de conformar amb el quart lloc, per darrere de l’altre pilot de Ferrari, el finlandès Kimi Räikkönen.

“No hi ha res perdut”
Tot i que sortirà des de la quarta posició, Fernando Alonso, que avui disputarà la seva cursa número cent a la Fórmula 1, va comentar un cop acabada la sessió oficial d’entrenaments que “no és impossible guanyar la cursa. Aquest és un dels circuits del Mundial en què es poden fer més avançaments i en el qual juga un paper important l’estratègia”.

Segons Alonso, “per a la cursa no hi ha res perdut. Lògicament, com més enrere surts menys possibilitats tens i el percentatge d’opcions de guanyar baixa si surts primer o quart, però tinc esperances”.

Alonso va escollir pneumàtics durs per fer la volta decisiva, la que decidia l’ordre de sortida, contràriament als seus principals rivals, que van elegir rodes toves, però l’asturià no creu que aquesta fos la causa de no haver pogut passar del quart lloc: “He pres la decisió de sortir a l’última amb pneumàtics durs i crec que no ha estat una decisió equivocada. Aquesta última volta ha sigut estressant, perquè he planejat sortir als últims segons, però he sigut bloquejat pel trànsit i és això el que no m’ha permès de fer un millor temps”.

Al seu torn, l’amo de la pole, Massa, va explicar que li agrada “molt” el circuit turc i especialment el “fantàstic” vuitè revolt, un dels més espectaculars i tècnics de tot el Mundial de Fórmula 1. El brasiler va comentar que “seria genial repetir els resultats de l’any passat [va guanyar a Turquia] i així poder oblidar el malson d’Hongria”, quan només va poder acabar en el tretzè lloc. Massa preveu “una cursa molt competida i dura”. Aquesta és la cinquena pole de Massa aquest any, i la vuitena de la seva carrera. Per Ferrari és la 193a pole de la seva història i la setena de les onze curses d’aquest any.

Avançaments i estratègia
La cursa serà molt dura, per la calor (ahir 36 graus ambientals i entre 49 i 52 graus a la pista) i perquè en el circuit turc es corre en sentit invers a les agulles del rellotge, la qual cosa suposa un esforç més gran per als pilots. Es poden fer avançaments, tot i que no és tan fàcil quan es tracta de superar un cotxe i un pilot d’un nivell semblant, i l’estratègia –els equips aniran a dues aturades– tindrà una importància especial en el desenvolupament de la prova.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.