Esports

L'Espanyol diu que admet "anomalies" fiscals en el traspàs de Sergio

El club nega que aquests fets tinguin cap relació amb el cas Pretòria i assegura que va corregir les irregularitats "espontàniament"

El RCD Espanyol ha admès avui, a través d'un comunicat, haver comès "anomalies tributàries" en el traspàs del migcampista Sergio González al Deportivo de la Corunya, encara que també ha assegurat haver-les solucionat "espontàniament" i que per tant espera l'arxivament de les actuacions que s'han iniciat contra algun dels seus directius.

Segons ha publicat avui el diari Público, Daniel Sánchez Llibre, president del RCD Espanyol; José Luis Marcó, antic director general de l'entitat, i Albert Amat, encara avui director financer del club català, estan imputats per un presumpte delicte de frau fiscal i blanqueig de capitals.

Aquest diari assenyala que el despatx d'advocats Pretus –el mateix que ha donat nom al cas Pretòria– va endossar presumptament al club blanc-i-blau factures falses, per valor superior a 300.000 euros, emeses per una societat amb seu al paradís fiscal de Madeira, creada a aquest efecte pel bufet d'advocats.

Aquestes suposades factures falses estarien relacionades amb el traspàs de Sergio al Deportivo de la Corunya, que va pagar per ell 17 milions d'euros el 2001, i amb el procés d'adquisició de la nacionalitat italiana de l'argentí Maxi Rodríguez, que va arribar del seu país el 2002 per jugar al conjunt espanyolista procedent del Newell's Old Boys.

El RCD Espanyol aclareix que, amb ocasió del traspàs de Sergio, "es van meritar per part del seu representant unes comissions, el pagament de les quals es va instrumentalitzar a través de la companyia portuguesa SPST", i que la citada empresa "ha estat utilitzada, pel que sembla, en altres supòsits, per tercers".

"Ja l'any 2005, el RCD Espanyol va procedir espontàniament a regularitzar les anomalies tributàries en les quals l'anterior conducta hagués pogut, inconscientment, incórrer, havent estat tal regularització admesa per l'Agència Tributària el mes de març de 2006, cosa que legalment determina l'absència d'infracció i l'exempció de la responsabilitat", aclareix el comunicat.

També el club admet que els implicats van anar a declarar en el seu moment davant el jutjat central d'instrucció número 5 de l'Audiència Nacional –el titular del qual és Baltasar Garzón, el mateix jutge que instrueix el cas Pretòria– i que "en cap moment es va atribuir als declarants cap delicte de blanqueig de capitals".

"Els senyors Sánchez Llibre, Marcó i Amat estan a l'espera que el jutjat resolgui la sol·licitud d'arxivament de les actuacions presentada el mes de novembre passat", s'insisteix des de l'entitat, que nega que els citats fets tinguin cap relació amb l'anomenada operació Pretòria per blanquejar capital.

Pel que fa a la nacionalització italiana del jugador Maxi Rodríguez, "sent un procediment administratiu reglat, el RCD Espanyol no va abonar ni li consta que ningú hagi abonat cap quantitat per aquest concepte", conclou el comunicat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.