L’Inter agafa la paella pel mànec

L’equip de Mourinho remunta ‘in extremis’ al Dinamo i ara comanda el grup · Sevilla i Lió ja són a vuitens, l’Arsenal quasi i el Liverpool perilla

L’Inter de Milà va passar ahir, en només tres minuts, de tenir molts números per quedar eliminat de la Lliga de Campions a capgirar i liderar l’igualadíssim Grup F. Ho va fer guanyant 1-2 el Dinamo de Kíev, en un partit que se li havia posat difícil a la primera part i que no va ser capaç de remuntar fins als últims instants, amb dues dianes gairebé consecutives.

El conjunt ucraïnès, que a l’inrevés dels italians passaria de l’hipotètic liderat a l’últim lloc del grup, va sorprendre els de Mourinho en avançar-se al minut 20 de joc amb un gol de l’exmilanista Xevtxenko. La derrota gairebé expulsava de la competició els neroazzurri i el tècnic portuguès va moure la banqueta al descans, donant entrada a Motta i Balotelli. Els canvis van donar el seu resultat i l’Inter va anar guanyant terreny, mentre l’equip local es replegava.

Així doncs, i després de sengles pals d’Eto’o i Balotelli, la remuntada es va iniciar al minut 86 quan el golejador Diego Milito treia el millor rendiment d’una passada de Sneijder. I només tres minuts més tard l’argentí centrava des de la mateixa línia de fons perquè l’holandès, venint des del darrere,, enviés la pilota al fons de la xarxa.

El millor empat
Mentrestant, el Sevilla no perdia el temps i segellava el seu pas matemàtic per als vuitens de final gràcies a l’1-1 aconseguit al Sánchez Pizjuán –amb gol de Jesús Navas al quart d’hora– davant de l’Stuttgart. També l’Olympique de Lió (1-1 amb el Liverpool) s’unia als sevillistes i el Manchester United, el Chelsea, el Girondins i el Porto –classificats la vigília–, mentre que l’Arsenal, que va golejar l’AZ Alkmaar (4-1) té el pas a tocar.

Per contra, el Liverpool de Rafa Benítez es va complicar la vida en no passar de l’empat en terres de Lió. De fet, el conjunt red és quart de grup amb 4 punts, a cinc del Fiorentina, i ja no depèn de si mateix. Així, l’equip anglès no només necessita els dos partits que li resten, sinó que els italians, que vencien amb comoditat el modest Debreceni (5-2), perdin els seus. La corda que Benítez ja tenia al coll s’estreny, doncs, una miqueta més.