Esports

Laporta escolta Guardiola

El tècnic demana l’arribada d’un central i el president assegura que intentaran “atendre la seva petició”, tot i que el desitjat Txigrinski continua estant complicat

El Barça ja és a San Francisco, on està cobrint l’última etapa de la seva gira pels Estats Units. Allà, el president del club, Joan Laporta, va afirmar ahir que “la directiva sempre intenta atendre totes les peticions de l’entrenador, confiem plenament en ell i si la secretaria tècnica, a instàncies de Guardiola, ens demana algun jugador mirarem de portar-lo”.

En aquest sentit, Pep Guardiola ja ha fet saber a la junta que la plantilla és de molta qualitat però que, tot i que els futbolistes del planter ja han demostrat que es pot comptar amb ells, és curta d’efectius, tenint en compte el calendari atapeït que hauran d’afrontar en una temporada de Mundial, i amb el repte d’assolir o de lluitar fins al final per sis títols.

El Xakhtar no afluixa
Guardiola, sobretot, demana la incorporació d’un defensa central, i més després que s’han encès les alarmes amb la lesió de Márquez, que deixa només Puyol i Piqué com a centrals purs de cara a la Supercopa contra l’Athletic, ja que Henrique no acaba de convèncer. La primera opció de Guardiola és Dmitro Txigrinski, encara que el seu equip, el Xakhtar Donetsk, no vol deixar-lo anar per menys de 25 milions d’euros tot i haver quedat eliminats a la fase prèvia de la Champions.

Laporta té una bona relació amb el seu col·lega del club ucraïnès, Rinat Akhmetov, i ahir es va posar en contacte amb ell des dels Estats Units per comentar-li que li sabia greu l’eliminació de la Champions. Sembla que no van parlar de Txigrinski, però segur que Laporta tornarà a la càrrega ben aviat per intentar fitxar un jugador de qui Guardiola està enamorat futbolísticament parlant, i que considera molt important per reforçar la plantilla del triplet. Laporta, això sí, va reiterar que no es tornaran bojos, que encara queda molt temps per fitxar i que només faran incorporacions “si estan dins de les nostres possibilitats”.

El tècnic també voldria incorporar algun jugador al centre del camp. Mascherano i Mata són els noms que han sonat amb més força, però el primer difícilment se’l deixarà escapar el Liverpool ara que els ha marxat Xabi Alonso al Madrid. I Mata, per qui el Barça oferiria 20 milions, també és complicat que vingui després que ahir el president del València, Manuel Llorente, es va reunir amb el pare i representant del futbolista per tractar de l’ampliació del seu contracte i va anunciar que la millora contractual del jugador la faran quan el València acabi l’ampliació de capital, tingui “estabilitat accionarial” i se sàpiga qui dirigirà el club a partir de la junta d’accionsites del 14 de setembre. Llorente va explicar que “és important que Mata segueixi al València i no hem valorat cap possible oferta per ell”.

Un altre dels jugadors que agraden al Camp Nou és Cesc, però la seva sortida de l’Arsenal és improbable després que l’equip d’Arsène Wenger acaba de perdre Adebayor i Kolo Touré, que han anat al Manchester City.

Messi avala Ibrahimovic
El primer entrenament del Barça a San Francisco va ser seguit per uns 1.500 aficionats. Va ser una sessió intensa en la qual no va participar Rafa Márquez, que es va quedar a l’hotel fent recuperació del trencament fibril·lar que pateix en un bessó. Després de l’entrenament, Leo Messi, preguntat per la nova millora de contracte que li vol fer el club, va reiterar per enèsim cop que “no em mouré mai del Barça, sempre he dit que no em vull moure d’aquí”.

L’argentí es va declarar admirador d’Ibrahimovic: “Amb ell l’equip encara és més fort. Té una qualitat impressionant per la seva alçada i un gran xut”. Messi, però, també va tenir un record per a Eto’o: “Ho va donar tot al Barça amb la seva motivació i els seus gols. Tant de bo que Ibra el pugui igualar”, va dir el crac blaugrana. Finalment, Messi va afirmar que “volem guanyar-ho tot un altre cop. L’equip té les mateixes ganes i il·lusió per seguir guanyant títols, però hem d’anar pas a pas com l’any passat”. El Barça tancarà la gira aquesta matinada (5.00 h, TV3) amb el partit contra el Chivas de Guadalajara mexicà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.