Esports

Un derbi incendiari

Lliga BBVA

L’última visita del Barça al Lluís Companys va acabar amb derrota. Derrota del futbol, que va perdre un partit que hauria d’haver guanyat fa temps, el de la violència. El derbi es va haver d’aturar uns deu minuts arran dels incidents provocats per seguidors radicals del Barça, que van llançar bengales i petards en direcció als aficionats de l’Espanyol, un grup dels quals van forçar l’aturada amb una invasió de camp.

El trist espectacle va embrutar un gran cara a cara a la gespa, farcit, a més, de tensió i polèmica. Després de noranta minuts (en joc) de pressió i desencert blaugranes i resistència blanc-i-blava, el Barça va signar una victòria in extremis. Merescuda pels mèrits fets, però sorgida d’un penal inexistent a l’últim sospir.

Polèmica servida, provocada per un protagonista capaç d’unir les aficions al càntic unànime de: “Que dolent que ets!”. Medina Cantalejo, horrorós, indigne d’un duel com el d’ahir. El derbi dels planters va ser el del col·legiat madrileny, que va estirar tant el xiclet de la tensió que es va carregar un partit que altres ja havien començat a espatllar.

Però tornem al joc, al futbol. Amb un altre onze revolucionari, cosa que ja no és notícia, sense els africans i amb cinc canvis respecte al dia del Betis, el Barça va realitzar un primer temps elèctric. No va ser fantàstic pel simple fet que, en la cosa aquesta del futbol, l’objectiu és fer gol, i el Barça va anar al descans sense superar un Kameni encertat com sempre que s’enfronta als blaugranes.

No va ser per falta d’ocasions. Els de Guardiola van arribar amb claredat, ofegant un Espanyol tancat davant les virtuts visitants. Un Espanyol cohibit, angoixat, incapaç de frenar Messi –superior a Chica i a tots els que li feien cobertura– i de seguir el ritme de pilota del bloc blaugrana, que, a més, es feia fort al mig del camp amb Sergio Busquets treballant com un veterà.

Xavi va enviar un obús al travesser que Kameni ni va veure, Messi va fallar un mà a mà i Henry va veure com Pareja –superb– salvava un gol cantat sota pals. Però qui va marcar va ser l’Espanyol. A la primera aproximació, ni ocasió de gol, com ja li ha succeït massa cops al Barça.

Una acció estranya, afortunada i polèmica, ja que Luis García va tocar Víctor Valdés dins l’àrea abans que Coro marqués a porta gairebé buida. El Barça posava el joc, l’Espanyol el gol i Medina Cantalejo arrodonia la polèmica amb una expulsió més que rigorosa de Nené.

Amb tot plegat, el segon temps va derivar a un atac total dels de Guardiola, amb només dos defenses –Alves ja era directament extrem i Abidal va ser substituït per Eto’o– i tota l’artilleria al camp. La jugada li va sortir bé, als visitants. Henry empatava amb una acció de velocitat en què la sort li va donar la cara i Messi signava l’1-2 des dels onze metres. Incidents, polèmica... Un derbi que tristament s’haurà de recordar i que se seguirà jugant durant dies.

Clica aquí per veure la retransmissió del partit minut a minut



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.