Esports

Els Dragons Catalans juguen a Barcelona

Els de Perpinyà volen "descobrir" el seu club i el seu esport, el rugbi a 13, al Principat. El seu partit a l'estadi lluís Companys és un "regal" a la Federació Catalana de Rugbi, que ha jugat abans contra Txèquia, amb un resultat clar, 52-10 a favor de Catalunya

L'equip de rugbi a 13 de Perpinyà Dragons Catalans s'enfronta aquest dissabte als Warrington Wolves a l'estadi de Montjuïc, en un partit de la Superlliga. El seu mànager general, Christophe Lévy, afirma que van triar Barcelona per a aquest partit perquè en aquesta lliga europea poden seleccionar els estadis que vulguin. Diu que només es necessiten unes infraestructures "grans i de qualitat" on s'hi puguin allotjar moltes persones. "Som catalans" afirma, i es pregunta on poden jugar millor que "a la capital dels catalans?"

Les previsions són que hi assisteixin unes 20 mil persones. Els Dragons ja han venut 12.000 entrades entre els seus seguidors i els Wolves unes 3.000. I s'espera que 5.000 persones més hagin comprat l'entrada a Barcelona per gaudir d'aquest espectacle, que segons Lévy, serà "una gran festa del rugbi català".

De fet, una marea de seguidors amb samarretes grogues, el colors de l'equip, ha envaït des de primer hora d'aquest dissabte el centre de Barcelona. Són grups grans i moltes famílies i han ocupat les terrasses dels establiments de la plaça Catalunya i la Rambla.

Malgrat estar dins l'Estat francès i jugar una lliga anglesa, els Dragons Catalans afirmen que són catalans i que per ells serà un plaer "jugar en un estadi que és olímpic" i situat a Barcelona. Reconeix que "és el seu millor any per venir" i que per ells "és un regal" per a la Federació Catalana de Rugbi. Abans de la trobada d'aquests 26 jugadors de rugbi, hi ha hagut un altre partit, el de la selecció catalana, que ha guanyat 52-10 la selecció nacional de Txèquia.

Serà la seva "primera vegada a Barcelona" i creuen que serà positiu per a la segona volta d'un partit que ja van guanyar contra els llops de Warrington. Si s'emporten la victòria passaran de la seva onzena posició actual per pujar fins el novè lloc. Això els posaria a un pas d'entrar al play-off dels equips que es classifiquen per guanyar la Superlliga. La competició no s'acaba fins al setembre.

Els Dragons afirmen que estan en un moment millor que quan van començar aquesta competició europea. "La gran quantitat de jugadors lesionats que teníem a principi de temporada", diu Lévy, ara ja s'han reduït a només "dos o tres".

Creuen que amb la seva visita poden "donar a conèixer l'esport del rugbi i el club". El mànager dels Dragons es mostra entusiasmat per venir a jugar amb el seu equip a la ciutat. Són un club que ha jugat a Wembley "davant de 90.000 persones" i Lévy recorda que va ser una gran experiència disputar un partit en aquell escenari. Van quedar segons, per darrera dels Leeds Rhinos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.