Esports

La 'settima' del Milan

L’equip ‘rossonero’ venç el Liverpool a la final de la Champions i es revenja de la desfeta del 2005

El Bello Maldini va aixecar ahir la seva cinquena Copa d’Europa, la setena d’un Milan que augmenta la seva llegenda i succeeix el Barça en el palmarès de la màxima competició europea de clubs. El conjunt d’Ancelotti va guanyar 2-1 el Liverpool en un duel molt diferent al del 2005; en el joc, més tàctic, menys vistós, i en el marcador, que aquest cop va coronar els italians.

No va ser la final de Kaká, tot i que va intervenir decisivament en els dos gols del seu equip, ni la de Seedorf, però el Milan es va poder treure l’espina d’Istanbul. Pippo Inzaghi va ser l’heroi inesperat, amb dos gols al més pur estil italià.

Perquè el Milan, que va entrar a la Champions pel passadís del darrere i nou mesos després va rebre el títol de campió, es va plantar a Atenes amb les idees clares i les eines de les grans ocasions, aquelles en què el futbol italià no perdona.

La batalla al migcamp
Sobre la gespa de l’Olímpic es trobaven dos estils a priori diferents. Amb tot, els dos tècnics van plantejar una estratègia similar. Ancelotti i Benítez van carregar els seus respectius migcamps, amb Kaká i Gerrard intentant connectar amb Inzaghi i Kuyt, els homes gol de cada equip.

El domini a la primera meitat va ser del Liverpool, gràcies a una pressió dels puntes que va incomodar el joc italià, molt imprecís. Amb tot, el porter Dida només va haver d’intervenir per un xut de l’incisiu Pennant, sol a la frontal després d’una errada greu de Jankulovski.

La resta d’arribades dels reds es van limitar a xuts llunyans, tots desviats, que amb prou feines van inquietar un Milan erràtic en la possessió però segur al darrere. Era una serp que esperava el seu moment.

I el moment li va arribar a un minut del descans. Una falta de Xabi Alonso a Kaká a la frontal de l’àrea va suposar l’1-0. Pirlo va executar el llançament i Inzaghi, qui sap si intencionadament o no, murri en qualsevol cas, va desviar el xut per despistar Reina.

El gol va colpejar la moral dels reds, que en l’estona de descans no van trobar solucions per capgirar la situació. Els jugadors de Benítez va perdre gas i els milanistes van començar a pensar en l’escac i mat. Un regal de Nesta i Gattuso gairebé retorna emoció a la final, però Dida va salvar l’un contra un de Gerrard. Van ser dues intervencions claus, les del porter milanista.

L’entrada de Crouch va aportar una referència a l’atac anglès, però els de Benítez, molt tocats físicament, no en van saber treure cap profit. Sí que va aprofitar Inzaghi una bona assistència de Kaká, just després, per driblar Reina i marcar el segon. El gol de Kuyt –en possible fora de joc– va arribar massa tard. Possiblement molta gent posa en dubte que sigui el millor equip de la competició, però el Milan torna a regnar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.