Esports

El Barça es juga el pas matemàtic per als vuitens de final

Lliga de Campions

El Barça intentarà assegurar-se demà el seu passi matemàtic als vuitens de final de la Lliga de Campions, objectiu que aconseguirà si venç al feble Basilea, i estarà pendent del que s'esdevingui en l'Sporting-Xakthar, perquè podria segellar també la primera plaça del grup.

Blaugranes contra blaugranes, la diferència tècnica entre els dos equips és abismal. Al Camp Nou volen desterrar la idea que el partit pot ser un passeig per als de Josep Guardiola, encara que després del que va passar a Basilea, on el Barça va guanyar per 0-5, tots els pronòstics situen els locals com clars favorits.

L'equip barcelonista, líder de la Lliga, màxim golejador i mínim golejat, es troba en un gran moment de joc. Tant és el rival i l'escenari, com va demostrar dissabte passat a Màlaga, on va derrotar als andalusos còmodament (1-4), malgrat que el camp estava impracticable.

La plantilla s'ha entrenat aquest dilluns i tornarà a fer-ho dimarts. Abans ha viatjat al complet fins a Pamplona per assistir al sepeli del pare de Juan Carlos Unzué, que va morir dissabte passat a la matinada.

Josep Guardiola assegura que situacions com aquesta no són per fer pinya al vestidor, sinó una "qüestió lògica de convivència" i de respecte per algú amb el qual treballen tot l'any. "Entre tots vam decidir el viatge, Juan Carlos s'ho mereix", ha dit l'entrenador del Barça.

No revela el tècnic blaugrana els seus plans davant el Basilea i anuncia que fins dimarts, després de l'entrenament, donarà la llista i planejarà el partit.

"Hi ha alguns jugadors més cansats que altres després del partit de Màlaga, però durant l'entrenament hi havia bon humor, han somrigut molt. No tinc perfilat l'equip titular", assegura.

Tot apunta, malgrat tot, que Guardiola tornarà a sorprendre amb l'alineació, cosa que s'ha repetit des de l'inici de la temporada.

El Barça es jugarà la tranquil·litat de classificar-se a les primeres de canvi per als vuitens de final, davant de l'equip més fluix de la present edició de la Lliga de Campions, no només pel resultat del partit de la primera volta, sinó per no haver guanyat cap dels tres partits jugats.

La visita al Camp Nou del Basilea serà la quarta d'un conjunt suís en competició europea. En els tres precedents anteriors (Basilea, Zuric i Lugano), el Barça va aconseguir sempre la victòria a l'estadi blaugrana.

El tècnic suís, Christian Gross es planteja alinear un equip molt conservador per evitar que es repeteixi la golejada encaixada fa 15 dies a l'estadi de St. Jakobs.

A les files del Basilea és baixa l'australià Scott Chipperfield és baixa per una infecció del tracte urinari. El portuguès Carlitos torna a una convocatòria, després d'haver estat lesionat muscularment des de principis d'octubre.
 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Sara Sánchez repeteix tercer lloc al GP de Gran Bretanya

Girona
 

La quarta corba frustra les opcions d’Àlex Palou a Iowa

Girona
 
 

El cel només el tocarà un

Barcelona
 

Fronteres a cop de pedal

 
Carles Planchart
MEMBRE DEL COS TÈCNIC DE PEP GUARDIOLA AL MANCHESTER CITY I EX SEGON ENTRENADOR DEL GIRONA

“En Pep educa els jugadors, fan un màster”

ARBÚCIES
 

Final intergeneracional

BARCELONA / LONDRES
 

“Qui cometi menys errors guanyarà”

barcelona