Esports

McLaren admet ara l'espionatge i demana perdó

Fórmula 1

Marxa enrere de McLaren. Després de negar-ho gairebé tot fa tres mesos, l’escuderia britànica va admetre ahir que les sospites d’espionatge a Ferrari eren reals i va demanar “disculpes” diverses vegades a tota la comunitat de la Fórmula 1. En un comunitat oficial, McLaren va reconèixer que havia utilitzat en profunditat dades del seu rival més potent, “més del que havíem comunicat prèviament”, en el judici en què la Federació Internacional d’Automobilisme (FIA) va acabar sancionant l’equip anglès amb 100 milions de dòlars de multa i la pèrdua de tots els punts en el campionat per escuderies.

Igualment, McLaren va explicar ahir que la investigació de la FIA havia estat més eficient que la pròpia i va lamentar-ho “profundament”. “Ens dol profundament que l’esclariment dels fets s’hagi aconseguit gràcies a la feina de la FIA més no pas que de la nostra”, afirmava la nota. De fet, McLaren es farà càrrec dels costos de la investigació de la FIA. Així mateix, posarà a disposició de la federació internacional totes les facilitats perquè controli que no s’ha beneficiat de res a l’hora de confeccionar el monoplaça amb què la marca competirà el 2008.

Amb por al 14 de febrer
Davant tot plegat, el conjunt britànic conclou amb un missatge de reconciliació: “Desitgem demanar disculpes públicament davant la FIA, Ferrari, la comunitat de la F-1 i els aficionats de tot arreu. Assegurem que els canvis que s’han fet a l’equip garanteixen que mai més torni a passar una cosa així”.

La confessió de McLaren arriba dos mesos abans que la resta d’escuderies presentin les seves al·legacions davant la FIA pel cas d’espionatge. Això serà el 14 de febrer i McLaren tem que les acusacions dels seus rivals puguin fer augmentar la sanció i condicionar-li el Mundial 2008.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.