Esports

David Villa classifica Espanya a l'últim minut

Eurocopa

Semblava que Suècia es quedaria sana i estàlvia a la seva cova; semblava que res trencaria l’ordre establert: Espanya tornava a anar assumint que es desinfla a la mateixa velocitat que s’infla. Però no. Ahir l’eufòria de la selecció espanyola no va fer sinó créixer a rebuf d’un gol de Villa a l’últim minut. Amb aquella sort que custodia tots els equips somiadors, Espanya es va colar entre les favorites a lluitar pel màxim títol europeu.

El conjunt de Luis Aragonés ja dóna per descomptat que està a la mateixa altura que Portugal, Holanda i Croàcia: als quarts de final. Esclar que per al combinat estatal això tampoc és cap garantia, perquè aquesta és la seva ronda maleïda: és on Espanya arriba i on cau sempre. Amb la mateixa eufòria, per bé que també, val a dir-ho, amb recursos més fiables o, si més no, més greixats: Villa es consolida com el pichichi del torneig amb quatre gols en dos partits, i Torres es va estrenar ahir.

Lesió d’Ibrahimovic
La selecció espanyola s’agrada fins i tot en els partits més mal jugats. Suècia li va plantar cara defensivament, però li va deixar de fer pessigolles en atac així que Ibrahimovic es va quedar al vestidor al descans per problemes físics. L’estrella sueca va ser el far de tots els contracops del seu equip i va aconseguir empatar l’inicial gol de Torres en una jugada molt mal defensada per Sergio Ramos. Un cop que Ibrahimovic va desaparèixer de l’alineació, Suècia es va quedar sense arguments per amenaçar el conjunt estatal. El veterà exblaugrana Larsson va funcionar millor com a últim passador que com a rematador, però al segon temps es va quedar sense aliats.

Puyol i Xavi, amb molèsties
El conjunt espanyol, tot i no sortir en cap moment de l’espessor, només va sentir-se realment incòmode arran del gol d’Ibrahimovic i fins al descans. Els d’Aragonés, amb Puyol prematurament retirat amb molèsties a la planta del peu, van patir més per vigilar el gegant suec i encara es van contagiar del joc en llarg del rival. Van ser minuts en què els futbolistes estatals semblaven moure’s amb esclops, i ja no van crear més perill fins a la represa.
Aragonés va fer recular més Suècia amb els canvis de Cazorla i Cesc. Xavi, amb un cop dolorós, i Iniesta, prou imprecís enganxat a la banda dreta, van ser substituïts i si bé el joc no va millorar, Villa va poder baixar a rebre més pilotes i Silva també va ser més influent. Entre els dos valencianistes i Torres van crear una triple ocasió en una mateixa jugada, però la defensa sueca va sobreviure. Senna ho va provar des de la mitja distància i Torres cada cop perfilava més el xut, mentre els nòrdics demanaven l’hora. A l’últim sospir, quan ja es donava per descomptat un empat prou bo per a totes dues seleccions, Villa va perseguir l’error del central Hansson i va marcar per conduir la selecció espanyola als quarts.

La posterior victòria de Rússia sobre Grècia va permetre de retruc a Espanya classificar-se com a primera de grup. La selecció russa es va mostrar molt dinàmica, va esquivar alguna amenaça de Grècia a pilota aturada i alguna acció de Charisteas, i encara va crear més perill per la velocitat dels seus puntes. Pavliuxenko va estar a punt de marcar de vaselina, però es va trobar amb una àgil reacció de Nikopolidis. Tot un miratge, perquè el porter grec la va espifiar totalment en el gol a la mitja hora de Zirianov, a porta buida. A la represa, el matx va tenir més alternatives, però el marcador no es va moure.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.