Esports

Bitllet exprés a punt

Lliga de Campions

Quants gols li clavarà avui el Barça al Basilea? Aquesta és la pregunta que es fan els culers, tot i que Pep Guardiola demani “respecte i humilitat” per rebre el dèbil rival suís. Perquè la sorpresa seria tot el que s’apartés d’una àmplia victòria blaugrana, que a més significaria la classificació per als vuitens de final de la Champions, sempre que el Xakhtar no guanyi a Lisboa. Les circumstàncies semblen ideals: a casa i contra la ventafocs per obtenir un bitllet exprés, a falta encara de dues jornades per al final de la lligueta. El primer lloc, si bé seria virtual, hauria d’esperar al següent partit.
El moment dolç del Barcelona, guanyador per ara en qualsevol circumstància, amb onze triomfs consecutius, contrasta amb el perfil baix de l’equip helvètic, primer a la seva Lliga però sense puntuar a Europa, amb un sol gol a favor i nou en contra, després de tres jornades. És un David contra Goliat en tota regla, més si es té en compte el rotund 0-5 de fa 15 dies al St. Jakob. Quants gols es poden esperar avui?

Atípica prèvia europea
“No exigeixo que guanyem 5-0. Als jugadors els demano que mantinguin el mateix to que fins ara”, va indicar Guardiola, “que és el que ens portarà a vèncer i atrapar l’objectiu: el passi”, va afegir en una prèvia europea atípica. El tècnic de Santpedor va expressar-se així minuts abans de desplaçar-se cap a l’aeroport del Prat amb la resta de la plantilla per viatjar a Orkoien (Pamplona), a l’enterrament de Sebastián Unzue, pare del membre del cos tècnic Juan Carlos Unzue.

Entre d’altres, al funeral també hi van assistir Joan Laporta i cinc directius, a més de Txiki Begiristain, José Ramón Alexanko, Carles Busquets i Luis Enrique. També hi havia gent del món del ciclisme per ser al costat d’un altre dels fills, Eusebio Unzue, director històric de l’equip Reynolds i el Banesto, i ara al Caisse d’Épargne.

“El Juan Carlos es mereix això i més. Estic content amb la reacció que ha tingut el vestidor, però ho veig dins de la normalitat. És una persona amb qui convivim 300 dies l’any. No és cap excepcionalitat”, va argumentar Guardiola, que a última hora va canviar de plans i no va concentrar la plantilla. Ho farà avui a les 12 hores i posteriorment donarà la convocatòria.

L’entrenador barcelonista va evitar avançar res, però podria fer descansar algun indiscutible davant el desgast que va patir el conjunt dissabte a la Rosaleda. “Hi ha jugadors més cansats que d’altres”, va admetre ahir Guardiola, un dia més prudent, malgrat que “sense poder negar” la satisfacció pel liderat a la Lliga. Però duia la dada a punt per posar tothom a lloc: “Queden 87 punts en joc i en duem un sobre el segon...”. La va repetir tres vegades i va tancar la roda de premsa així.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.