Esports

El Bernabéu, a tocar

El Barça busca avui a Getafe accedir a la final de la Copa amb un avantatge de 5-2

La gent culer encara recorda les cinc vegades que va sonar l'himne blaugrana al Santiago Bernabéu després que Joan Gaspart -aleshores vicepresident del club- subornés l'encarregat de megafonia de l'estadi madridista. Era el 28 de juny del 1997 i el Barça acabava de guanyar contra el Betis la seva 24a Copa del Rei. Ha plogut molt des d'allò, la Copa quasi s'havia convertit més en un destorb que en un objectiu, però avui l'equip de Rijkaard té una ocasió d'or per tornar-se a plantar en una final estatal. Seria el 23 de juny, precisament al camp de l'etern rival.

El Barça ho té tot a favor per accedir-hi aquesta nit (21 hores, PPV), malgrat els esforços del Getafe per fer que la seva gent cregui en la remuntada. El contundent 5-2 de l'anada hauria de convertir en un tràmit la tornada, perquè al conjunt madrileny només li val l'heroïcitat de la golejada per tres gols. A part d'arguments obvis, el Barcelona mai no ha perdut al Coliseo Alfonso Pérez.

Amb tot, el bloc barcelonista viatja "avisat", en paraules de Rijkaard, a l'extraradi de Madrid. "Ells sortiran molt motivats, pensant que poden passar, ja ho han anat dient durant la setmana. No hi ha excusa. Hem de sortir preparats", va indicar l'holandès, que va deixar fora de la convocatòria Márquez, Deco -lesionats-, Thuram -tocat-, Motta i Ezquerro -per decisió tècnica- i Messi "per donar-li descans".

Deu anys després
Rijkaard va negar que l'absència de l'argentí fos per protegir-lo d'alguna entrada de revenja pel gol maradonià que va fer a l'anada, però ningú el va creure. "És una casualitat", va dir, tot i les insinuacions de guerra que arribaven des de Getafe, començant per les paraules de Schuster just acabar el partit instant els seus jugadors a clavar "més puntades". El risc d'una acció amb mala bava era alt i el cos tècnic no ha volgut arriscar-se davant el còmode avantatge i amb la Lliga cremant a la cantonada.

Davant aquest tram final tan competit i amb dos títols en joc, Rijkaard va demanar a la plantilla que no busqui la motivació a l'exterior, com la pressió que s'intenta provocar des de Madrid, "sinó dins". "Ens hem de mirar al mirall i ser conscients del que podem aconseguir. Estem forts de caràcter, de mentalitat, i hem de fer sortir l'orgull. És simple", va assenyalar l'entrenador blaugrana.

Avui és l'últim dia de la temporada que el Barça té marge, però no val a badar. Deu anys després, l'equip té l'oportunitat de tornar al Bernabéu a lluitar per una copa i això no passa sempre, tot i que encara no se sàpiga si sonarà l'himne.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.