Esports

Hampden Park ja vibra

Prop de 30.000 aficionats de l'Espanyol i el Sevilla s'han desplaçat fins a la capital econòmica d'Escòcia

Gorka Iraizoz, Pablo Zabaleta, Daniel Jarque, Marc Torrejon, David Garcia; Franciso Rufete, Ivan de la Peña, Moises Hurtado, Albert Riera, Raul Tamudo i Luis Garcia és l'onze inicial que lluita en aquests moments per poder aixecar la Copa de la UEFA a Glasgow. Un trofeu de campió que pesa 15 quilos i té 35 anys d'història.

I no estan sols. Finalment, prop de 30.000 aficionats de l'Espanyol i del Sevilla s'han desplaçat a la capital econòmica d'Escòcia per viure una jornada de rivalitat amistosa. En les hores prèvies a l'inici del final de la Copa de la UEFA hi ha hagut abraçades, rialles, cervesa, i molta aigua, perquè el temps no ha donat treva i una pluja fina ha caigut sense parar gairebé tot el dia.

La UEFA ha habilitat dues zones per a les aficions: els andalusos a la plaça George Square, sense protecció per a la pluja, i els catalans a la placeta coberta d'un antic mercat, Mechant City.

De fet, l'únic punt negre de la jornada no ha estat a Glasgow, sinó a l'aeroport del Prat, on més de 300 aficionats de l'Espanyol s'han quedat a terra sense poder anar a la final. Gran part dels casos s'han produït perquè havien comprat bitllets per a vols inexistents, que no estaven programats per Aena.

L'Espanyol i el Sevilla disputen avui a l'estadi Hampden Park el primer encontre en què dos equips de l'Estat lluiten per la Copa de la UEFA i la cinquena de totes les competicions europees. Així, precedents europeus com el d'avui s'han de buscar a la Copa de Ferias en els anys seixanta i en la Lliga de Campions l'any 200 a París, amb el Madrid-València (3-0).

No obstant, la final de Glasgow és la segona a Europa per a l'Espanyol i per al Sevilla, i en el cas dels andalusos per segon any consecutiu després d'alçar-se amb el seu primer títol europeu el 2006 davant el Middlesbrough (4-0). Els catalans fa 19 anys que van jugar l'anterior final. Aleshores, l'Espanyol va fregar l'èxit després de guanyar per 3-0 el partit d'anada en el desaparegut estadi de Sarrià davant el Bayer Leverkusen, que va remuntar el partit de tornada a Alemanya i va acabar adjudicant-se el títol.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.