Esports

Barça i Nàstic es disputen la Copa Catalunya

Rijkaard diu que el president exigeix molt perquè vol que es guanyin "coses importants"

Important o no, l'onze blaugrana es pot regalar avui, Diada Nacional, un títol. Es tracta de la Copa Catalunya, en una final a Palamós en què s'enfronta al Nàstic.
Per a aquest partit, Rijkaard disposa d'un equip ple de jugadors del filial. De fet, només cinc integrants de la primera plantilla han viatjat a Palamós, dos dels quals porters: Víctor Valdés, Jorquera, Oleguer, Sylvinho i Ezquerro.

No hi seran la llarga quota d'internacionals, ni tampoc Henry, que, tot i ser amb la seva selecció, demà no pot jugar a causa d'una sanció. El dubte sobre per què no ha tornat a Barcelona no el va saber esvair l'entrenador: "Quan tornarà Henry? Tan aviat com sigui possible", va respondre després d'una enigmàtica pausa. Tampoc ha estat convocat Touré, tot i que no ha de disputar partit amb Costa d'Ivori.

Sobre el partit contra el Nàstic, Rijkaard no vol parlar de favoritismes. "Serà una bona experiència per als jugadors del planter, que arriben a la final amb moltes ganes".

Repetir la proesa
Per la seva banda, el Nàstic arriba a la cita d'avui amb la il·lusió de guanyar la competició per primer cop a la seva història. De fet, el club grana, que en semifinals es va desfer de l'Espanyol a la tanda de penals, juga avui la seva primera final de Copa Catalunya.

El tècnic Javi López té diverses baixes de consideració. El porter Roberto Jiménez, convocat per Iñaki Sáez a la selecció espanyola sub-21, faltarà a la cita, així com Rubén, David Garcia i Tortolero, lesionats. A la sessió d'entrenament feta ahir, l'equip tarragoní va practicar els llançaments des dels onze metres.

Laporta posa pressió
A diferència del que va passar l'any passat, el president Joan Laporta ha marcat públicament el camí a seguir. I sobretot ha subratllat els errors en què no s'ha de tornar a caure. En tres ocasions ja, Laporta ha donat un toc d'atenció al primer equip: després de l'empat a zero amb què l'equip va estrenar la Lliga a Santander, a l'assemblea de compromissaris i a la presentació del jugador de bàsquet Alex Acker, en què directament va assenyalar tècnic i jugadors com a culpables del disgust de la temporada passada.

Frank Rijkaard dóna per bo el marcatge de Laporta. "Sempre he dit que, quan una cosa no funciona, sóc el primer a mirar-me al mirall", va manifestar el tècnic holandès, que va dir que les declaracions de Laporta no li suposen "cap problema". "Veig bé el que ha dit. Ens vol exigir molt a tots, perquè desitja que aquest any s'aconsegueixin coses importants", va afegir.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.