Esports

La selecció nord-americana només jugarà amb permís de la RFEF

Polèmic Veto

La Federació dels Estats Units de Futbol acaba de fer públic un comunicat en el què assegura que no jugarà contra Catalunya si no té permís de la federació espanyola. En concret, el president de la Federació de Futbol dels Estats Units, Sunil Gulati, ha donat a conèixer un comunicat oficial en el qual exposa amb claredat la postura de la seva organització respecte a la polèmica sorgida entorn al partit amistós que la selecció nacional del seu país havia de disputar contra Catalunya.

Gulati ha estat categòric en el seu comunicat en destacar que no es disputarà el partit, previst per al pròxim 14 d'octubre, a no ser que rebin de manera oficial l'aprovació per part de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF).

"És cert que tenim un acord per jugar contra Catalunya, però també, com en tots els contractes que firmem directament amb un membre de la Federació Internacional de Futbol (FIFA), existeix una clàusula en la qual perquè es disputi el partit hi ha d'haver l'aprovació de l'organisme oficial amb representació davant el màxim organisme mundial", destaca el comunicat.

"Fins avui, la Federació Espanyola no ha aprovat el partit i estem esperant conèixer el que serà la seva última paraula, cosa que podria donar-se al final de la present setmana", explica Gulati.

El màxim responsable de la federació de futbol dels Estats Units també ha admès que el secretari general de la seva organització, Dan Flynn, s'havia reunit amb el president de la Federació Catalana de Futbol (FCF), Jordi Roche.

"Ells desitgen disputar el partit i nosaltres podríem jugar-lo, però no ho farem, a no ser que la Federació Espanyola de Futbol ho aprovi", ha subratllat Gulati. "La decisió final la prendrem al final de la present setmana i serà atenent-nos, estrictament, a rebre l'aprovació que necessitem", ha asseverat.

"Si hi ha aprovació jugarem, d'una altra manera no ho farem, és així de simple", ha afegit Gulati.

El màxim dirigent de la Federació de Futbol dels Estats Units, en contestar sobre la raó per la qual la RFEF s'oposa a la disputa del partit, ha dit que la decisió va ser presa per votació feia dues setmanes i que esperaven que hi hagués una reconsideració.

"La Federació Catalana ha dit que estava disposada a jugar el partit, però això no serà així de fàcil", ha argumentat Gulati, que també ha deixat clar que no era la seva "responsabilitat", ni li "corresponia" haver de reunir-se amb la Federació Espanyola.

"Correspon al membre que pertany a la seva federació i encara que coneixem molt bé la Federació Espanyola, penso que en aquests moments la seva decisió és l'única que compta, no la nostra", ha subratllat Gulati.

El màxim dirigent de la Federació de Futbol dels Estats Units ha reiterat que desconeixia els motius pels quals la seva homòloga espanyola s'havia oposat a la celebració del partit. "Els hem sol·licitat que ens donin una nota oficial, que encara no hem rebut, i tot el que sabem és a través dels informes periodístics", ha assenyalat Gulati.

Sobre la possibilitat que els Estats Units puguin buscar un altre rival, si al final no juguen el partit contra Catalunya, Gulati ha dit que la seva prioritat era complir amb el calendari original que s'havia establert per a la selecció.

"Jugar contra Catalunya al Nou Camp podria atreure una gran quantitat de públic, generar un gran ambient per als nostres jugadors i la data del partit es combinava també a la perfecció amb el que disputarem contra Suïssa", ha explicat Gulati.

L'opció que els Estats Units poguessin buscar un altre rival per disputar un segon partit a Europa, si falla al final el previst contra Catalunya, ha estat vista per Gulati com a "complicada" davant l'escàs temps que tenen per buscar-lo i fer la notificació.

Altres dates
Gulati també ha volgut deixar clar que els directius de la Federació Catalana havien parlat diverses vegades amb la federació del seu país per disputar el partit per Nadal o Cap d'Any, que és quan tradicionalment han disputat partits amistosos contra equips com el Brasil i l'Argentina, entre d'altres.

"Però la nostra resposta ha estat que per a aquest període de temps, generalment, no disputem partits amistosos. Llavors va ser quan ens van presentar una altra data, que ens va semblar vàlida, perquè a més ens encaixava amb el que ja teníem acordat per disputar davant Suïssa", ha afegit Gulati.

La junta directiva de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) va rebutjar el 3 de setembre passat l'autorització a la Federació Catalana de Futbol (FCF) per disputar l'amistós Catalunya-Estats Units, previst per al 14 d'octubre, data oficial de celebració de partits internacionals.

Sotmesa a votació la celebració del Catalunya-Estats Units, la junta directiva de la RFEF va denegar el permís a la Catalana per 18 vots en contra, tres abstencions i tres vots a favor, segons fonts de la FCF.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.