Esports

Victòria de Hamilton i abandonament d'Alonso

Hamilton podria fer-se amb el títol la setmana que ve a la Xina, Shanghai

El britànic Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) ha aconseguit la victòria en el Gran Premi de Japó, en una carrera disputada sota la pluja i en què Fernando Alonso ha hagut d'abandonar.

Els incidents han estat molt nombrosos i no se n'ha salvat ni el vencedor de la carrera que a la volta 34 ha topat amb el polonès Robert Kubica (BMW). Amb tot, els dos pilots han pogut seguir la carrera.

Fernando Alonso, que en la mateixa volta de l'incident de Hamilton ha topat amb l'alemany Sebastián Vettel (Toro Rosso-Ferrari) al final de la recta de meta, s'ha hagut de retirar després de patir un accident a la volta 41, que ha acabat amb el cotxe destrossat a la meitat de la corba sis.

Aquaplaning
Alonso ha perdut el control del cotxe entre les corbes 5 i 6 en fer "aquaplaning" ha picat contra les proteccions del circuit i ha quedat parat enmig de la pista, cosa que ha obligat al director de la carrera a neutralitzar la prova.

Campió del món
Hamilton ha donat un pas de gegant per a adjudicar-se el campionat del món, ja que després d'aquesta victòria conta amb 12 punts d'avantatge sobre Fernando Alonso i 17 sobre Kimi Raikkonen. Així, podria fer-se amb el títol la setmana que ve a la Xina, Shanghai. D'aquesta manera, es convertirà en el primer debutant a fer-ho des de la creació del campionat fa 58 anys.

Hamilton ha aconseguit la seva quarta victòria de la temporada per davant dels finlandesos Heikki Kovalainen (Renault) i Kimi Raikkonen (Ferrari) i han completat la nòmina de pilots que han puntuat el britànic David Coulthard (RBR Renault), l'italià Giancarlo Fisichella (Renault), el brasiler Felipe Massa (Ferrari), el polonès Robert Kubica (BMW) i l'italià Vitantonio Liuzzi (Toro Rosso-Ferrari.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.