Victòria treballada del DKV

La Penya sentencia l’Alba Berlín a l’últim quart, mentre l’Akasvayu comença amb una derrota ajustada a la pista del Galatasaray turc

La Copa ULEB no és l’Eurolliga, una evidència que els jugadors es van encarregar de recordar des del salt inicial ahir a l’Olímpic de Badalona. Graderies mig buides i un rival, el del DKV Joventut, l’Alba Berlín (79-67), que semblava oblidar que sense defensar és difícil aspirar a la victòria.
Un parell de triples de Mallet i l’encert de Jagla van posar d’entrada 14 punts de renda (21-7) per a l’equip verd-i-negre. El risc era contagiar-se de la passivitat i més en un dia en què les rotacions marca de la casa d’Aíto eren inviables per les lesions de Laviña i Rudy, així com els problemes de faltes de Ricky Rubio.

Dit i fet. La línia exterior de l’Alba va despertar i el duel va adquirir emoció a partir del segon quart amb l’ajuda de la rigorositat arbitral, que va enviar Rubio (4 faltes) i Mallet (3) a la banqueta. Només els triples de Barton van mantenir els badalonins per davant al descans (39-36) en uns minuts que van servir per viure el debut oficial de Pere Tomàs (7 p).

La segona part va estar marcada per la igualtat. El canell de Jenkins i Brown (6/7 triples) va donar a l’Alba esperances d’estrenar-se amb victòria (53-53) davant un DKV descentrat i amb dependència absoluta de l’encert de Mallet i Barton. N’hi va haver prou amb un 11-0 per obrir l’últim quart per garantir el triomf de la Penya.

En l’altre partit de la Copa ULEB amb representació catalana, l’Akasvayu Girona va perdre a la pista del Galatasaray d’Istanbul per 71-69. El partit va ser molt igualat, tot i que el domini va ser dels turcs, que van disposar d’una renda màxima de 9 punts (61-52), després d’un parcial d’11-0.
L’equip gironí va reaccionar amb San Emeterio, McDonald i Marc Gasol i va tenir opcions de guanyar, però McDonald, ja amb el marcador en 71-69, va errar un triple a 6 segons de la conclusió. Aquesta és la tercera derrota seguida de l’Akasvayu, comptant les dues que ha patit a l’ACB.