Esports

Triomf final en un any per oblidar

Amb la ment en blanc, entre la patacada a la Lliga i el començament de les vacances, el Barça va tancar ahir discretament a Sud-àfrica la temporada. No podia ser de cap altra manera. L’equip blaugrana en va tenir prou d’accelerar al final per guanyar el modest Mamelodi Sundowns, últim campió d’aquell país, per 1-2 en un amistós que va servir de penitència a un any per oblidar i també, això sí, per fer ingressar uns dos milions d’euros al club.

El Barça va entrar en el partit sense gas i al minut i mig va encaixar un gol de Moriri després que es regirés dins l’àrea el davanter centre Mere. Rijkaard, que havia alineat un onze pràcticament de gala, va ordenar una mica més de pressió i l’equip va passar a controlar la situació, amb dues ocasions d’Eto’o i una tercera de Deco –de xilena– que van fregar l’empat. Fins i tot van anular un gol aparentment legal al camerunès aprofitant una forta rematada de Giuly.

Precisament el davanter francès va ser un dels jugadors que amb tota probabilitat va jugar ahir els seus últims minuts amb el Barcelona. També van poder ser els casos de Belletti, Motta i Ezquerro. El de Calahorra sembla que està donant el millor de si mateix en aquests darrers mesos, tant en els entrenaments com en els minuts que ha anat tenint en tornejos menors, com si s’hagués tret un pes de sobre sabent que marxa.

Ahir Ezquerro també es va moure amb habilitat per tot l’atac i va ser l’autor de l’empat en un rebuig mort dins l’àrea. Era el minut 77 i ja hi havia hagut un parell d’entrades poc acadèmiques de Puyol i Eto’o, símptoma de les poques ganes de perdre dels cracs barcelonistes. Crosas, amb un xut creuat, va posar l’1-2 cinc minuts després contra un rival que dequeia físicament –estan en pretemporada– i el Barça es va tranquil·litzar. Ningú volia tornar amb un resultat lleig a Barcelona i Neeskens va celebrar el gol amb ràbia.

Debut de Dimas
Sense Messi, Márquez i Saviola ni els lesionats Sylvinho, Edmílson i Gudjohnsen, el Barça va acabar resolent el compromís i Rijkaard va tenir un darrer detall amb Ronaldinho i Eto’o, subtituint-los perquè rebessin l’ovació africana. El brasiler va ser rellevat pel mig del filial Dimas, que debutava així amb el primer equip. Ell serà qui recordarà més aquest aquest bolo.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.