Esports

L'Espanyol espera inaugurar el seu nou estadi en un any

L'equip no jugarà al nou camp fins el gener del 2009, com a molt aviat

D'aquí a dotze mesos està previst que l'Espanyol inauguri el seu nou estadi, ubicat entre les localitats de Cornellà de Llobregat i el Prat de Llobregat, amb un aforament per a 40.000 espectadors i que permetrà al club barceloní abandonar l'estadi Lluís Companys de Montjuïc.

Fa uns mesos el director general de l'Espanyol, Pedro Tomás, va confirmar públicament que les empreses Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) i Copcisa s'havien compromès a tenir finalitzades les obres de l'estadi el 8 de novembre de 2008. És a dir, d'aquí a dotze mesos.

Per a això, uns 160 operaris treballen a preu fet amb l'objectiu de finalitzar unes obres que es van iniciar fa gairebé tres anys amb la recordada frase del president blanc-i-blau, Daniel Sánchez Llibre: "Ja poden vostès començar".

Malgrat això, va ser a partir del 21 de març d'aquest mateix any quan el ritme de les obres es va incrementar notablement, ja que aquell va ser el dia en què el club va obtenir l'aprovació definitiva per a les llicències d'obres.

Al llarg de tot el procés s'han produït múltiples endarreriments que els responsables del projecte han atribuït gairebé sempre als problemes derivats de les negociacions amb la institucions públiques en qüestions referents a permisos, llicències o tràmits burocràtics.

L'estadi de Cornellà-el Prat avança a un bon ritme. Entre d'altres coses, en aquests moments queda per col·locar la grada superior, muntar l'estructura metàl·lica de la coberta i part de l'estructura de formigó.

Els accessos poden crear algun problema en els primers mesos, perquè la rotonda que ha de construir-se sobre la Ronda Litoral no estarà finalitzada per quan s'inauguri l'estadi, encara que no deixa de ser un problema temporal.

Un altre dels aspectes pendents és el nom del nou estadi. El club busca alguna empresa que pagui una suma econòmica per patrocinar el camp com succeeix amb altres estadis com el del Mallorca i l'Arsenal.

El pressupost de l'obra, segons l'Espanyol, és pròxim als 53 milions d'euros i el club confia a tenir un dels estadis més moderns d'Europa. Per decidir està la data en què l'equip començarà a jugar, encara que tot fa pensar que fins a gener de 2009 no es traslladarà al seu nou camp.

Després de tancar-se el termini per a les agrupacions, el club té previst aviat avisar als socis per començar a escollir localitat en el nou estadi, que té un aforament de 40.000 espectadors. Així mateix, s'espera que la massa social augmenti notablement una vegada l'Espanyol es traslladi a Cornellà-el Prat.

En l'espanyolisme existeix una gran expectació pel nou camp. Directius, entrenadors, jugadors i aficionats anhelen estrenar el nou estadi, com ha reconegut el davanter asturià Luis García.

"Tots tenim ganes d'anar a l'estadi, de fer coses maques i que el club tingui un patrimoni propi. Estem il·lusionats per jugar en aquest camp. Jo només em veig de blanc-i-blau allà", ha admès.

En principi, d'aquí a un any l'Espanyol tindrà el seu estadi i podrà abandonar Montjuïc. Per a molts, Cornellà-el Prat ha de ser el trampolí per a un club en creixement i que vol deixar de ser un equip secundari a Barcelona. El nou estadi està un any més a prop.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.