El Bilbao trenca la ratxa de victòries de la Penya (58-81)

El DKV Joventut hauria d'haver posat la condició que no jugués contra ells quan va decidir cedir Marcelinho Huertas a l'Iurbentia Bilbao ja que el brasiler va ser l'artífex de la seva primera derrota (58-81) a la lliga després de cinc jornades en anotar 25 punts.

El brasiler va jugar un sensacional partit sobretot en el tercer període quan va anotar 15 dels 19 punts del seu equip i va portar el Bilbao fins a una màxima diferència de 25 punts (27-52, min. 25) que va resultar insalvable per al DKV Joventut.

El conjunt badaloní va demostrar a Menorca que pot guanyar sense Rudy Fernandez, però fer-ho sense l'internacional espanyol i sense Lubos Barton, afectat d'una lumbàlgia, ja ha estat missió molt complicada en no donar la resta de jugadors el plus d'esforç requerit.

Els badalonins han jugat un mal partit de principi a fi, amb un pèssim percentatge en el llançament de triples i poca aportació dels seus pivots, ben intimidats pel gegant Frederic Weiss, que s'ha multiplicat davant l'absència de Rancik.

L'excapità verd-i-negre Paco Vázquez, un altre dels destacats dels bilbaïns, i Pasalic han posat l'Iurbentia Bilbao en un avantatge de sis punts (7-13, min.7) que els de Txus Vidorreta han anat augmentant fins a arribar a una màxima de 21 punts (19-40, min. 20).

El gran encert en els triples i en els tirs lliures, juntament a la gran feina de Weiss sota les anelles, ha propiciat que els de Bilbao dominessin sempre el partit davant un rival que no ha dominat sota la cistella i que només ha tingut encertat Demond Mallet.

El DKV Joventut no ha reaccionat després del descans. Ha tardat gairebé tres minuts a anotar la seva primera cistella i cap dels seus jugadors ha sabut parar Marcelino Huertas, que ha donat tot un recital ofensiu. L'Iurbentia Bilbao ha arribat a guanyar de 25 punts (27-52, min. 25).

Els jugadors de la Penya han provat la zona 2-3 però Huertas els ha fet canviar d'idea i quan ha volgut elevar el seu nivell defensiu els àrbitres han estat molt rigorosos.

La reacció dels locals ha arribat en els primers minuts de l'últim període amb Hernández-Sonseca i Jagla encertats per fi (48-63, min. 33) però un triple de Javi Salgado ha tornat els 20 punts de diferència per al seu equip (48-68, min. 35) que ha acabat recuperant la seva màxima diferència amb el marcador final (58-81).