Esports

El COI prohibeix que l'Iraq participi als Jocs Olímpics per "interferències del seu govern"

El Comitè Olímpic Internacional (COI) ha decidit prohibir que l'Iraq participi als Jocs Olímpics de Pequín, per la "contínua interferència del govern iraquià en els assumptes del consell executiu del Comitè Nacional Olímpic Iraquià".

L'agència de notícies independent Aswat al Iraq ha publicat aquest dijous el contingut del missatge que les autoritats olímpiques han enviat al ministre iraquià de Joventut i Esports, Yasim Mohamed Yafar, per comunicar-li la decisió.
El director de relacions del COI amb els comitès nacionals, Pere Miró, ha explicat que "tot i els esforços conjunts del COI i el Consell Olímpic Asiàtic per arribar a una solució positiva, la decisió adoptada pel COI el passat 4 de juny ha sigut confirmada oficialment". Això vol dir que l'Iraq no participarà als Jocs Olímpics de Pequín 2008 i que els esportistes iraquians no podran participar a les competicions.

"Les invitacions als esportistes iraquians han sigut retirades i s'oferiran a altres comitès olímpics nacionals", explica el comunicat.

"Sentim profundament aquest resultat, que perjudica greument el Comitè Nacional Olímpic Iraquià i els seus esportistes", considera Miró.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.