Esports

Acord antiviolència entre UNESCO i FC Barcelona

El Futbol Club Barcelona ha signat aquest divendres a París el primer acord d'una entitat esportiva amb la UNESCO centrat a promoure els valors de l'esport en l'educació i combatre els episodis de violència i racisme que enterboleixen el món de la pilota.

"Volem marcar la diferència" en la lluita contra la violència en l'esport i donar "exemple" a altres clubs que vulguin "solucionar aquests problemes", va declarar a la seu de la UNESCO a París el president del Barcelona, Joan Laporta, després de la signatura de l'acord.

Laporta ha subscrit aquesta aliança al costat del director general de l'Organització de l'ONU per a l'Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO), Koichiro Matsuura, qui ha subratllat la "importància de l'esport com a vehicle per a la pau". Aquest compromís "no pretén acabar" amb els casos de violència en l'esport però "incitarà a la reflexió a altres institucions", ha afegit Matsuura. Laporta ha defensat, de la seva banda, que el Barcelona "és una referència dins de l'esport". Per això "donem aquest pas, volem combatre les situacions execrables" de violència i racisme, ha prosseguit el president del club català.

Sense dotació econòmica
L'aliança, per a la que no s'ha fixat cap tipus de dotació econòmica per endavant, contempla el desenvolupament d'iniciatives contra la violència i el racisme, de sensibilització contra el dopatge, així com el foment de l'educació dels joves vulnerables. Un comitè format per representants de les dues entitats serà el responsable de definir les estratègies de l'acord, que tindrà una durada de cinc anys. "Hem d'oferir el millor de nosaltres mateixos. Aquesta és la raó per la qual estem aquí", ha explicat Laporta.

El Barcelona, que des de fa poc més d'un any col·labora amb l'UNICEF, "ha treballat des del primer dia" perquè tothom, fins i tot els més vulnerables, "tinguin les mateixes oportunitats", ha dit Laporta.

Per al president del club, "els jugadors són els primers que poden ajudar" a combatre les situacions de violència, perquè els joves els admiren i segueixen el seu exemple. Ha ironitzat, no obstant això, sobre el fet que no creu que el conveni "pugui fer jugar millor a l'equip".

Preguntat per les declaracions del barcelonista brasiler José Edmilson sobre l'existència d'"ovelles negres" al vestidor, Laporta ha declinat fer cap comentari: "Això no toca", ha tallat contundent.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.