El Barça guanya al Llevant 5-1

El Barça va reivindicar el seu rol d’actor principal en aquesta Lliga en un dia ben daurat. Per un moment els millors guionistes van semblar escapar-se de la gala dels Oscar per signar una jornada plena de fortes emocions en què l’equip blaugrana va recórrer uns metres de la seva persecució al Reial Madrid per una catifa vermella. Els jugadors de Rijkaard es van posar el vestit de luxe i van golejar sense despentinar-se un Llevant que va acabar assumint el paper de figurant i, de retruc, van beneficiar-se de la pífia del Madrid contra el Getafe al Bernabéu (0-1). La Lliga sembla Hollywood. Hi caben tots els somnis. El Barcelona ha tornat a retallar a dos punts l’avantatge de l’etern rival en el liderat en menys d’un mes i ja només depèn d’ell per reconquerir el títol.

La superioritat del Barça sobre el Llevant va ser tan clamorosa que la parsimònia va aparèixer algun cop per deixar algun renec abans del descans. Els més comprensibles raonaran que és humà concedir-se un respir amb la visita del cuer, tal com està de trepidant el calendari en tres competicions, però la realitat és que ahir els jugadors blaugranes van convertir el Camp Nou en un spa. La fragositat del partit a Saragossa i l’espectacularitat del matx al Celtic Park van desembocar ahir en una sessió ben relaxant.

El Barça s'ha imposat al Llevant de forma contundent amb cinc gols al Camp Nou, Eto'o ha marcat el tercer, quart i cinquè gol del Barça (minuts 54, 61 i 86), Messi ha fet el segon (minut 43) i Xavi, el primer (minut 13). Riga ha marcat el gol del Llevant de penal (minut 40) després d'unes mans clares de Zambrotta.

El Barça s'ha avançat al Camp Nou amb un gol de Xavi al minut 13 de la primera part. L'alegria, però, s'ha estrucant quan Zambrotta ha tocat la pilota amb la mà i l'àrbitre ha marcat un penal claríssim, oportunitat que ha aprofitat Riga per empatar al minut 40. La tensió i la preocupació al Camp Nou, però, només ha durat tres minuts, ja que Messi ha fet un magnífic gol al minut 43.

A la segona part, la bogeria ha arribat amb Eto'o, que ha marcat tres gols, aconseguint el seu primer hat trick a la Lliga.