Esports

El COI retira l'or a l'equip nord-americà de relleus del 4x400 aconseguit a Sydney

Esports

El Comitè Olímpic Internacional ha decidit retirar l'or aconseguit als Jocs Olímpics de Sydney (2000) l'equip nord-americà de relleus del 4x400, després que Antonio Pettigrew, un dels membres de l'equip, hagi reconegut haver fet servir substàncies prohibides entre 1997 i 2003.

Pettigrew, que ha confessat haver utilitzat EPO i l'anomenada hormona de creixement humà, ja va tornar el mes de juny passat la medalla d'or, tot i això, el COI ha decidit fer-ho també amb la resta de components de l'equip dels Estats Units.

I és que la confessió de Pettigrew ja ha involucrat en l'assumpte tots els integrants del relleu que van participar a Sydney, a excepció de Michael Johnson, ja que els germans Calvin i Alvin Harrison ja van ser castigats per haver fet ús de substàncies no permeses durant els anys 2003 i 2004.

Tot i que el comitè executiu del COI hagi decidit la retirada de l'or, encara no s'han redistribuït els metalls restants. En la prova, Nigèria va obtenir la plata, Jamaica el bronze i les Bahames van ocupar el quart lloc.

Aquesta és, per tant, la sisena medalla que el COI retira a la delegació nord-americana d'atletisme que va participar als Jocs de Sydney, després que el positiu de l'atleta Marion Jones suposés la retirada de cinc medalles (tres d'elles d'or).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.