Esports

Nadal: el número 1, assegurat

Tenis

Rafa Nadal ja s’ha assegurat arribar al cim del tenis mundial, on rellevarà Roger Federer, el crac suís que ja acumula 235 setmanes consecutives al capdavant del rànquing de l’ATP. Després de superar l’equatorià Nicolás Lapentti per 7-6 (2) i 6-1 als quarts de final del Torneig de Cincinnati, el manacorí ja no dependrà de la seva actuació als Jocs Olímpics de Pequín per ser el número 1 del món, un lloc que ocuparà oficialment el dia 18 d’agost, quan es publiqui la pròxima llista de l’ATP.

Matemàticament, però, Nadal ja serà líder del rànquing mundial demà mateix si és capaç d’adjudicar-se el triomf a Cincinnati. O el dia 11 si perdés la final del torneig nord-americà. En el cas que Nadal hagi perdut aquesta passada matinada la semifinal amb el serbi Novak Djokovic, haurà d’esperar-se a l’esmentat dia 18 d’agost per assegurar-se matemàticament el número 1 mundial.

Així, Nadal posarà el punt final a més de quatre anys d’hegemonia de Federer en el tenis mundial i es convertirà en el tercer tenista de l’Estat espanyol que arriba al cim del tenis, després que ja ho van aconseguir Carles Moyà el 1999 i Juan Carlos Ferrero (2003). Nadal ja suma 158 setmanes consecutives com a número 2 del món, des del 25 de juliol del 2005.

El manacorí va aconseguir contra Lapentti la seva 32a victòria seguida i aquesta temporada ja porta un registre de 64 victòries i 7 derrotes. En el 2008, Nadal ja ha aconseguit set títols, cinc dels quals de manera consecutiva en els últims cinc tornejos que ha disputat: Hamburg, Roland Garros, Queen’s, Wimbledon i Toronto.

Murray, primer finalista
L’escocès Andy Murray s’enfrontarà en la final de Cincinnati al vencedor del Nadal-Djokovic, després que ahir es va imposar a les semifinals al croat Ivo Karlovic, el botxí de Federer, per 6-4 i 6-4. Murray, que la setmana passada ja va arribar a les semifinals de Toronto, va tornar a demostrar que està en un bon moment de forma davant el gegant balcànic, que ahir només va fer sis aces.

D’altra banda, al capdavant del rànquing mundial femení també hi haurà relleu. La tenista sèrbia Jelena Jankovic li prendrà el lloc a la seva compatriota Ana Ivanovic, segons va anunciar ahir la WTA. Jankovic, de 23 anys, es convertirà en la quarta jugadora que accedeix al primer lloc del rànquing el 2008, després d’Henin, Xarapova i Ivanovic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.