El Joventut es consolida com a segon en la classificació de l'ACB en guanyar el TAU

La Penya s'ha consolidat en el segon lloc de la classificació en la lliga ACB en guanyar aquest diumenge al TAU per 78 a 66, amb una gran actuació de Rudy Fernández durant l'últim quart després d'un partit molt igualat.

El matx s'ha decidit a causa de la manca d'eficàcia ofensiva de l'equip de Vitòria en els últims 15 minuts. Per contra, Rudy Fernández ha anotat 28 punts en els últims 10 minuts per al Joventut. La Penya no perd a casa des del 5 de gener.

Avui, al pavelló de Badalona, l'equip local ha dominat el joc en el primer quart gràcies a un parcial de 9-0, que li ha permès començar el segon quart amb un avantatge de 20-16. Però els de Vitòria han reaccionat i han neutralitzat l'avantatge de la Penya en quatre minuts. El TAU ha demostrat en aquesta part del partit que volia refer-se de la derrota en l'Eurolliga davant del Partizan.

Els bascos han arribat a posar-se per davant en el marcador amb quatre punts d'avantatge quan faltaven 3 minuts per a la mitja part. Però aleshores ha aparegut la doble R del Joventut: Ricky Rubio ha fet un triple i Rudy Fernández ha anotat dos tirs lliures, i la Penya se n'ha anat al descans amb un punt d'avantatge (42-41).

En el tercer quart, els bascos han empatat, però s'han desinflat en l'últim quart i un esplèndid Rudy Fernández ha fet la resta fins al 78-66 final. La victòria de la Penya, de passada, ha permès l'AXA Barça rendibilitzar el seu partit, que també ha guanyat, i situar-se a la tercera posició de la classificació, que continua encapçalada pel Reial Madrid.