Esports

Els medallistes dels Països Catalans

Els medallistes són, per ordre cronològic en l'obtenció del premi:

Frédérick Bousquet.
El nedador de Perpinyà, nascut a la Catalunta Nord fa 27 anys, ha obtingut la medalla de plata en la prova dels 4x100 metres lliures competint amb tres companys per la selecció francesa.

Joan Llaneras.
Dos vegades medallista a Pequín, el ciclista mallorquí establert a Montagut (la Garrotxa) ha posat la cirereta a la seva carrera esportiva amb la medalla d'or de la prova ciclista de puntuació.

Llaneras ha aconseguit la segona medalla en aquests Jocs en la prova Madison de ciclisme de pista, on ha competit acompanyat d'Antoni Tauler. La parella s'ha endut la plata en l'últim sprint de la cursa americana. Llaneras ja acumula quatre medalles olímpiques, dues d'or: el primer or va ser a Sidney, fa vuit anys, i la primera plata la va aconseguir a Atenes, fa quatre anys.

Gervasio Deferr. El gimnasta català, doble campió olímpic en salt en anteriors convocatòries, s'ha endut la medalla de plata en la final de terra de gimnàstica artística a Pequín, on el xinès Zou Kai ha aconseguit l'or. El català, que ha fet un 15.775, una nota més baixa que la de la qualificació, no ha pogut superar el 16.050 del Zou Kai.

Anabel Medina. La tennista de Torrent, comarca de l'Horta, aconsegueix la medalla de plata en la final de dobles feminina amb Virginia Ruano, en un partit contra les germanes Williams.

Rafa Nadal. El tenista mallorquí completa el seu any daurat, en què s'ha col·locat en el número 1 del rànquing internacional, amb una medalla d'or a Pequín, obtinguda en la final individual masculina.

Gemma Mengual i Andrea Fuentes. Les nedadores catalanes han conquistat la seva primera medalla olímpica, en la modalitat de duo. Només han estat superades per les russes Anastasia Davydova i Anastasia Ermakova.

L'equip de natació sincronitzada, format per Alba Cabello, Raquel Corral, Andrea Fuentes, Thais Henríquez, Laura López, Gemma Mengual, Irina Rodríguez i Paola Tirados, ha aconseguit la medalla de plata en la rutina lliure per equips. Han estat superades per l'equip rus liderat per Anastasia Davydova i Anastasia Ermakova.

El tàndem format pel lleidetà Saúl Craviotto i Carlos Pérez han aconseguit la medalla d'or en caiac en la modalitat K-2 500 metres. S'han imposat a l'equip alemany i al bielorús, plata i bronze, respectivament.

L'equip d'hoquei herba no s'ha pogut imposar a la selecció alemanya i ha perdut per un gol a zero a Pequín. D'aquesta manera els homes de Mauritz Hendriks pujaran al podi per recollir la medalla de plata. El bronze ha estat per Austràlia després de guanyar Holanda. Els jugadors que han saltat a la pista en l'onze inicial han estat Pol Amat, Quico Cortès, Rodrigo Garza, Sergi Enrique, Xavi Ribas, Ramon Alegre, Kiko Fábregas, Àlex Fàbregas, David Alegre, Eduard Tubau i Santi Freixa.

L'equip d'hanbol s'ha endut la medalla de bronze al derrotar a l'equip nacional de Croàcia per 35 a 29.

L'equip de bàsquet masculí han guanyat la medalla de plata després de caure en la final contra els Estats Units (118-107). Tot i que no s'han avançat en el marcador en cap moment, els d'Aíto García Reneses, han plantat cara als nord-americans. El jugador català Pau Gasol s'ha convertit en el jugador de bàsquet d'aquests Jocs que ha anotat més punts: 157 en els 8 partits jugats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.