L'Espanyol aconsegueix la primera victòria de la temporada

Un gol de Jonathan Soriano al minut 88 ha donat la primera victòria de l'Espanyol a la Lliga (1-0) i ha enfonsat una mica més el Getafe, en un partit agònic que el conjunt visitant ha hagut d'afrontar amb un jugador menys durant gairebé tota la segona meitat i que a punt ha estat d'acabar en empat.

Catalans i madrilenys s'han presentat a Montjuïc amb el propòsit d'estrenar el seu marcador de victòries aquesta temporada i començar a allunyar-se de la part baixa de la classificació. I com passa sempre en aquestes situacions d'urgència, l'equip de casa ha estat el que més ha acusat l'ansietat per guanyar en els primers minuts del xoc.

L'Espanyol ha començat negat, imprecís, i el Getafe ho ha aprofitat per fer-se amb el control del partit en els primers embats. No obstant això, l'equip de Michael Laudrup ha abusat en excés del futbol de toc, i els d'Ernesto Valverde han anat calmant els nervis a la vegada que el seu rival, massa contemplatiu malgrat la seva evident superioritat al centre del camp, ha començat a conformar-se amb no passar dificultats enrere.

Una internada per l'esquerra de Pablo Hernández, el millor dels visitants, que Kameni ha resolt amb encert, i un tret desviat de De la Red des de la frontal ha estat tot el perill que el conjunt madrileny ha creat en la primera mitja hora de joc.

L'Espanyol ha arribat amb més claredat quan ha accelerat el ritme de joc i ha començat a entrar per les bandes. La mobilitat de Tamudo, qui debutava aquesta temporada en Lliga després de superar una lesió muscular, ha tornat a ser clau en el joc ofensiu blanc-i-blau.

El capità espanyolista, encara una mica curt de forma, ha estat un incordi per a la defensa rival en aquest primer temps, i ha estat a punt de d'inaugurar el marcador en un parell d'accions: un remat a boca de canó que s'ha estavellat en Abbondanzieri i un tret ajustat al pal, després d'un acció individual, que ha marxat fora per poc.

A l'últim minut de la primera part, Casquero ha intentat treure el Getafe de la seva letargia amb un xut ha sec des del vèrtex esquerre de l'àrea, però Kameni ha evitat el gol.

L'Espanyol, que ha acabat millor la primera part, també ha començat millor que el seu rival la represa. Luís García ha pres el relleu d'un Tamudo visiblement cansat, en l'atac local, i ha estat a punt d'inaugurar el marcador en el primer minut de la segona meitat, en estavellar al travesser una falta des de la frontal.

Tot i això, el Getafe no estava disposat a seguir especulant amb el resultat i també ha anat pel partit. Kepa ha rematat de cap fora un centre de De la Red i, poc després, Graner ha fregat l'esquadra amb una xurriacada des de fora de l'àrea.

El migcampista del Getafe, que acabava de substituir a De la Red, s'ha autoexpulsat en la jugada següent per un lletja entrada a Luis García, i els madrilenys han afrontat els últims 35 minuts amb un home menys.

Laudrup ha renunciat a part del seu poder ofensiu substituint Kepa per Manu i l'Espanyol ho ha aprofitat per bolcar-se, amb més ganes que encert, sobre la porteria d'Abbondanzieri.

Zabaleta, primer, i Corominas, després, han rondat el gol, però ha estat Jonathan Soriano, que acabava de substituir Tamudo, qui ha posat en veritables dificultats el 'Pato', amb un remat de cap picat, a falta de deu minuts per al final.

El jove del planter, un davanter que les últimes temporades ha hagut d'aguantar que el descartessin una i altra vegada, cessió rera cessió, i el fitxatge de diversos 'nous' mentre ell demanava una oportunitat, per fi ha pogut reivindicar-se a Primera, en culminar, a dos minuts per al final, una jugada per l'esquerra de Riera i donar a l'Espanyol tres punts d'or que li permetran afrontar els pròxims compromisos sense tantes urgències.