Al carrer a la primera

L’AXA Barça, el campió, cau eliminat pel Bilbao, debutant a la Copa (70-69)

Primera gran patacada de l’exercici. L’AXA Barça, el vigent campió de la Copa, no podrà seguir defensant el títol guanyat l’any passat a Màlaga. Ahir a Vitòria, a la primera, va caure eliminat davant l’equip revelació i debutant a la Copa, el Bilbao Basket (70-69). Per tant, demà hi haurà una semifinal basca entre el conjunt bilbaí i l’amfitrió Tau.
L’equip de Dusko Ivanovic està jugant amb foc durant molts partits amb la seva irregularitat... i ahir es va cremar davant un Bilbao que, en el global dels 40 minuts, va ser millor i va demostrar més ganes que els blaugranes. El Barça, amb accions individuals, només va reaccionar quan va veure les orelles al llop. A poc més de 3 minuts del final va tenir un màxim desavantatge de 10 punts (66-56). Llavors Lakovic (22 punts), juntament amb Trias (18 p) els únics salvables en l’atac català, va posar el marcador en 68-66. El miracle encara era possible, però uns 3 segons assenyalats a Marconato i una cistella de Banic van tornar la tranquil·litat als bilbaïns (70-66), que començaven a acusar els nervis. Hi va haver un triple de Lakovic (70-69), però en l’última possessió del Bilbao Basket el Barça no va fer falta i es va consumar la sorpresa. Una sorpresa que no ho és vist el matx, tan decebedor com en tants partits fora del Palau aquesta temporada.

La derrota ja es va començar a gestar abans del descans (39-34), quan els de Txus Vidorreta ja van imposar el seu ritme. El primer quart va ser de molta anotació (24-24), mentre que al segon els percentatges van baixar substancialment, sobretot els del Barça, que va fer 10 punts (4 del debutant Neal). Kasun va tenir una reaparició testimonial després de l’arítmia cardíaca (4 minuts i 0/2) i el Barça, amb molts problemes en l’atac estàtic, se’n va anar 5 punts avall al descans, després d’haver deixat anotar amb facilitat Huertas i Weis i de fallar en el tir des de fora (2/11 triples, al final 9 de 28).

Període de reflexió
El tercer quart també va ser de poca producció ofensiva (13-12) i després, a l’últim, quan el Barça hi va posar més actitud, la reacció ja no va servir per capgirar el marcador. El campió tampoc podrà revalidar el títol, com passa des de l’any 1988, i s’obre un període de reflexió per a aquest AXA Barça trist, que ho tindrà magre per redreçar el rumb aquesta mateixa temporada.