Esports

Alonso fa una 'pole' amb polèmica

GP d'Hongria

L’ambient a McLaren està cada cop més enrarit i ahir la sessió classificatòria del Gran Premi d’Hongria (14.00 h, TV3 i Tele-5) va demostrar, una vegada més, que la tensió que es viu a l’escuderia britànica no tan sols és per l’agra picabaralla que manté amb Ferrari, sinó que la mala maror sembla estar ben arrelada dins de casa.

Així, la pole de l’onzena cursa del Mundial va anar a parar a mans de Fernando Alonso després d’una discutida acció de l’asturià en el tram final de la sessió que, segons el parer del cap de files de l’equip, Ron Dennis, hauria perjudicat el seu company Lewis Hamilton, que fins a aquell moment havia estat el pilot més ràpid de la classificatòria.

I la veritat és que el dia ja va començar mogut amb unes declaracions del patró de Renault, Flavio Briatore, que no va dubtar a criticar McLaren pel cas d’espionatge sobre Ferrari. “Jo no vull fer de jutge, però només cal llegir el reglament per saber que el robatori de propietat intel·lectual es castiga amb l’exclusió del campionat”, va subratllar el mànager italià.

Desafortunat Massa
Ja damunt la pista, Felipe Massa (Ferrari) dominava la sessió lliure del matí, si bé a la classificatòria la sort li giraria l’esquena i, en un greu error del seu equip, el brasiler es quedava sense benzina en plena Q2, cosa que el relegava al catorzè lloc de la graella de sortida.

Però el plat fort no va arribar fins als últims minuts del definitiu tercer segment, quan Alonso es va aturar a posar pneumàtics durs just davant de Hamilton. Una maniobra que l’asturià, que acabava d’arrabassar-li la pole al seu company, va allargar una mica més del compte –sembla ser que seguint les indicacions del seu fisioterapeuta, l’italià Fabrizio Borra–, amb la qual cosa va impedir que l’anglès pogués completar una última volta i s’hagués de conformar amb el segon lloc.

La reacció de Dennis va ser immediata, es va treure empipat els auriculars amb què seguia els entrenaments i es va emportar Borra per dir-li quatre paraules. De fet, instants després els comissaris de la FIA van cridar el patró de McLaren –que també va tenir una tensa creuada de mirades amb Alonso– per demanar-li explicacions.

“A Hamilton li van dir el que havia de fer, però no n’ha fet cas i aquest és l’únic problema que ha tingut l’equip”, va explicar Alonso, amb referència a un suposat acord intern de McLaren, segons el qual l’espanyol havia de disposar d’una volta més que el seu company a la classificatòria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.