Esports

L’assemblea de compromissaris del Barça, el 24 d'agost

Barça

L’assemblea de compromissaris del Barça, en la qual Joan Laporta posarà en joc la seva continuïtat, se celebrarà el 24 d'agost, per primer cop un dia que no hi haurà partit. La raó és que el rival a la prèvia de la Champions –el Wisla Cracòvia o el Beitar de Jerusalem– no ha acceptat canviar l’ordre de l’eliminatòria i la data del 26 o 27 d’agost que hauria estat la de la tornada al Camp Nou s’ha esfumat. El club ha considerat que l’anada del 12 o 13 d’agost –que és quan finalment es jugarà a Can Barça– era una data massa estival per citar els compromissaris, i per això s'ha optat pel 24 d'agost, abans del debut blaugrana a la Lliga, a Sòria contra el Numància.
No hi havia gaires alternatives. Els partits a casa entre el 20 d’agost i tot el setembre són comptadíssims i estaven mal col·locats. El primer, contra el Racing, corresponent a la segona jornada de Lliga, és el 13 o 14 de setembre, que cau a la cua del pont de l’Onze de Setembre. El segon, contra el Betis de la quarta jornada de Lliga, és en dimecres. La tercera opció, que no xocava amb cap inconvenient, ja seria a l’octubre, el 4 o el 5, coincidint amb la visita de l’Atlètic de Madrid.

Protagonista a la borsa
El club considerava aquesta última possibilitat massa llunyana i per això es va començar a plantejar per primera vegada acollir l’assemblea en un dia sense partit. L’entitat confiava que el Wisla i el Beitar acceptarien el canvi en l’ordre de partits i, de fet, així ho havien manifestat els dirigents polonesos i israelians, però els entrenadors de tots dos equips van capgirat la situació preferint la tornada a casa. Així, la petició del Barça no ha obtingut resposta afirmativa.

Laporta va conèixer la notícia a Nova York, on el conjunt de Pep Guardiola juga aquesta pròxima matinada el segon partit de la gira americana contra el Red Bulls New York. Per aquest motiu es va triar el dia 24 d'agost, tot i que durant algunes hores es va valorar la data del 30.

De la mà de dues institucions de prestigi com Malaria No More i l’American Youth Soccer Organization (AYSO), el president del Barça va obrir, pocs segons abans de dos quarts de nou del matí, la sessió de la borsa, en què, per exemple, cotitzen 56 dels 65 valors que integren l’índex borsari del Dow Jones. El simbòlic acte servia per donar rellevància a la lluita solidària del Barça. Les pantalles de la borsa novaiorquesa emetien pocs minuts abans que s’obrís la sessió un missatge molt clar: “More than a club. Kick it to malaria” (Més que un club. Un xut contra la malària).

Després de posar en marxa la sessió, Laporta i la comitiva –formada per diversos directius, pel tècnic Guardiola i el capità Puyol– van baixar al parquet de la borsa, on les transaccions comercials ja estaven en marxa. En aquest moment el president barcelonista va ser entrevistat per la Fox Businees News, la Bloomberg TV i la CNN. Va tenir, a més, una entrevista més àmplia amb els responsables de la revista Forbes. Entre els jugadors, Rafa Márquez i Thierry Henry estan sent els més mediàtics per al públic nord-americà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.