Esports

Llàgrimes de Laporta, que demana perdó a la seva junta

Barça

"Busco forces per no enfonsar-me". 48 dies han passat des que Joan Laporta va aparèixer ensorrat davant les càmeres de TV3. Era el mateix dia que concloïa la Lliga, les mocadorades estaven candents i es marcaven sobre la pell del president del Barça en plena gestació del vot de censura. Ahir, 48 hores abans de la votació en què els socis del club blaugrana decidiran la continuïtat o no de la junta directiva, Laporta va aparèixer emparat pels seus amics i, encara, se li va escapar alguna llàgrima d'emoció en agrair el suport rebut.

"Em sap molt de greu la campanya de desprestigi d'aquests cinc anys", va apuntar, per passar tot seguit a fer autocrítica amb la veu trencada. "Em sap greu que en moments que he fallat hagi perjudicat els meus companys de junta", va indicar el president blaugrana, que es va tornar a emocionar poc després quan va recitar el poema de Salvador Espriu Assaig de càntic en el temple, sobre l'estima cap a la seva pàtria (país o club), tot i que aquesta sigui "vella, salvatge i covarda".

Cloenda de solemnitat
Emoció en plena censura. "Hi ha dies que val la pena viure'ls i avui [ahir per al lector] n'és un. N'he après molt, de tots vosaltres", va congratular-se Laporta després de recollir el suport de diverses personalitats de la societat catalana i del barcelonisme, com ara Magda Oranich, Ferran Requejo, Jordi Tardà, Joel Joan, Pep Munné, Vicent Partal, Anton Maria Espadaler, Raimon Carrasco i l'exdirector de l'AVUI Vicent Sanchis, i diversos opinadors d'aquest diari com Salvador Cardús, Isabel Clara-Simó [en representació d'Eliseu Climent] i Josep Maria Ballarín -a qui va demanar "ajuda divina"-, en un acte "solemne" que va servir de "cloenda" a la campanya contra la votació de censura que tindrà lloc demà al Camp Nou.

La directiva va fer petar ahir la traca final de la seva defensa. A primera hora, el vicepresident Ferran Soriano ja havia presentat un bon balanç de l'exercici econòmic de la temporada i, també abans del bany de masses que va rebre Laporta en un hotel cèntric de Barcelona, el president de la comissió econòmica del Barça, Xavier Sala i Martín, que podria ocupar la presidència de la comissió gestora en els pròxims dies, va alertar que si prospera la moció "el club es paralitzarà". "Si la comissió estatutària vengués Ronaldinho, sé qui seria el primer a denunciar aquest fet perquè seria en contra dels estatuts. Seria Oriol Giralt. La comissió gestora tindria por que es judicialitzés tot, perquè no és clar exactament què es pot fer. Crec que hi hauria paràlisi total", va concloure.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Sara Sánchez repeteix tercer lloc al GP de Gran Bretanya

Girona
 

La quarta corba frustra les opcions d’Àlex Palou a Iowa

Girona
 
 

El cel només el tocarà un

Barcelona
 

Fronteres a cop de pedal

 
Carles Planchart
MEMBRE DEL COS TÈCNIC DE PEP GUARDIOLA AL MANCHESTER CITY I EX SEGON ENTRENADOR DEL GIRONA

“En Pep educa els jugadors, fan un màster”

ARBÚCIES
 

Final intergeneracional

BARCELONA / LONDRES
 

“Qui cometi menys errors guanyarà”

barcelona