Esports

El Barça juga al camp del Getafe on pot situar-se líder provisional de la Lliga

"El Getafe a casa juga bé a futbol i alhora encaixa pocs gols; últimament està en forma", adverteix Rijkaard

Leo Messi visita el Coliseum Alfonso Pérez per primera vegada després de marcar al Getafe aquell gol maradonià, una diana majestuosa que els seguidors del conjunt madrileny recorden bé. Pel gol en si i per la tornada d'aquell partit de Copa, en què el Barça -sense Messi- va naufragar, es va quedar sense final de Copa i va començar a gestar el fracàs de la temporada passada.

La visita de Messi és un dels molts al·licients que presenta el partit d'avui, en què el Barça busca un triple objectiu: dormir com a líder de la Lliga, acabar amb la mala ratxa com a visitant i treure's de sobre l'espina d'aquella eliminació tan dolorosa al Coliseum.

El Getafe té ganes de revenja per Messi, però més n'hauria de tenir el Barça, que vol donar continuïtat a la seva recuperació també lluny del Camp Nou, on fins ara només ha guanyat un dels cinc partits jugats, tot i que els seguidors més positivistes parlin -amb una quota de raó- d'una sola derrota en cinc partits.

Zambrotta, recuperat de les molèsties al turmell esquerre, és la principal novetat d'una llista en què finalment és baixa Rafa Márquez. El mexicà, que va patir una contractura al bessó de la cama dreta durant l'escalfament del partit de Champions contra el Rangers, va provar ahir al matí el seu estat físic a La Masia, sense resultats positius. La seva presència dimarts a Alcoi tampoc està garantida.

Si no hi ha sorpreses d'última hora, Rijkaard optarà per col·locar Zambrotta al lateral i retornarà Puyol a l'eix de la defensa, fent parella amb Milito.

Elogis a Laudrup
A Can Barça tenen clara la importància dels punts en joc. La pròxima aturada de la competició pels partits de seleccions preocupa, i tant cos tècnic com jugadors són partidaris d'arribar al descans amb tres punts més al sarró i, qui sap si amb el liderat a la Lliga.

I és que al record queda l'última aparició del virus FIFA, que va suposar un esvoranc en la ratxa del conjunt blaugrana, que venia d'exhibir-se contra Olympique de Lió, Sevilla, Saragossa, Llevant, Stuttgart i Atlètic de Madrid.

Al davant, un Getafe que comença a assumir el que demana Laudrup sense perdre certs tics de Schuster i que arriba al partit d'avui després de sumar dos triomfs consecutius, contra Osasuna i Atheltic.

Els locals, que compten amb la important baixa del capità David Belenguer, apel·len a l'esperit del famós 4-0. Amb tot, dels jugadors que van disputar aquell partit només Casquero serà a l'onze inicial que presenti Laudrup.

"Allò és història, no actualitat, i ells han canviat moltes coses, fins i tot l'entrenador", assumeix Rijkaard. Amb tot, a parer del tècnic holandès, "és veritat que en aquell camp vam patir, i això ha de ser una raó més per preparar-nos de la millor manera".

L'holandès també va elogiar el seu homònim del Getafe, un Laudrup de qui va dir: "És la imatge del futbol organitzat, amb molt de talent i tècnica. Va ser un jugador únic i els equips que entrena segueixen la seva filosofia".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Sara Sánchez repeteix tercer lloc al GP de Gran Bretanya

Girona
 

La quarta corba frustra les opcions d’Àlex Palou a Iowa

Girona
 
 

El cel només el tocarà un

Barcelona
 

Fronteres a cop de pedal

 
Carles Planchart
MEMBRE DEL COS TÈCNIC DE PEP GUARDIOLA AL MANCHESTER CITY I EX SEGON ENTRENADOR DEL GIRONA

“En Pep educa els jugadors, fan un màster”

ARBÚCIES
 

Final intergeneracional

BARCELONA / LONDRES
 

“Qui cometi menys errors guanyarà”

barcelona