Esports

Federer venç Andy Murray i torna al cel

TENIS

El 13, el número de la mala sort, és l'objectiu de Roger Federer, que aquesta matinada passada buscava situar-se a un sol títol de Grand Slam dels 14 que va guanyar Pete Sampras. L'escocès Andy Murray era l'últim obstacle de l'exnúmero 1 cap a un nou èxit a Nova York, on el públic el segueix considerant el millor. I el suís va fer honor a la confiança amb una fàcil victòria per 6-2, 7-5 i 6-2, la cinquena consecutiva a l'US Open.

Federer, únicament inquietat pel britànic en el segon set, només ha necessitat una hora i 51 minuts per gunyar un partit de sentit únic, en el qual Murray s'ha mostrat molt allunyat del nivell que li va permetre eliminar Rafael Nadal, en semifinals.

L'helvètic ha tornat resolent les eliminatòries prèvies amb suficiència i celebrant els punts com abans no feia. Amb ganes, amb ambició. I a semifinals va batre un Novak Djokovic que molts apostaven que li prendria el segon lloc del rànquing.

El talentós Murray s'ha plantat a la primera final de Grand Slam de la seva carrera. Nervis. A semifinals, es va desfer de Rafa Nadal, nou líder del circuit. Ja ha complert.

Nadal passa balanç
Després de cedir davant el repertori de joc de l'inspirat Murray, Rafa Nadal va assenyalar que era conscient que l'atapeït calendari de l'ATP li acabaria passant factura. El balear va dir que l'escocès havia sigut "just vencedor", però va citar el cansament com un dels factors decisius en el seu adéu de Flushing Meadows: "He fet la meva millor participació aquí. Quan comences un torneig les expectatives sempre són les màximes, però era conscient que ho tindria més que complicat. En qualsevol cas, he arribat a les semifinals i me'n vaig amb el cap ben alt".

Sobre la final del torneig, Rafa Nadal va demanar "no treure mèrits a Murray", ja que, a parer seu, l'escocès "està fent una segona part de temporada impressionant i segur que té opcions de derrotar Federer a la gran final".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.