Esports

Un tres de tres balsàmic

RCD Espanyol

El líder de Primera vol gaudir una setmana més de tan excelsa condició. L’Espanyol busca la tercera victòria consecutiva amb el sempre incòmode Getafe de repte a assolir. L’objectiu d’arrencar bé per consolidar el projecte de Tintín Márquez i agafar coixí davant la complicació del calendari s’ha complert fins ara a la perfecció. Avui toca el tres de tres.

Superats Valladolid i Recre és el torn del Getafe, que acostuma a ser un maldecap al Lluís Companys. L’horitzó immediat indica en les pròximes caselles del calendari noms tan terribles com Sevilla, Barça, Madrid i Vila-real. Ben complicat, així que els 6 punts sumats fins ara i ampliables avui a 9 són una magnífica notícia. “Vist el calendari, teníem tres partits importants perquè després en venien quatre contra rivals que estaran a dalt. La idea era fer un coixí de punts i de moment ho hem fet perfecte. Això ens dóna tranquil·litat”, va dir Márquez.

Entren Finnan i Callejón
Només han passat dues setmanes, però l’entrenador de l’Espanyol ja té el primer maldecap. El joc d’atac tenia De la Peña amb rol transcendent, però el càntabre estarà un parell de setmanes de baixa. Així, Márquez es planteja dues opcions. O manté el dibuix amb tres migcampistes o torna al sistema tàctic dels últims anys, amb Román i Moisés al mig en un 4-2-3-1 per reforçar l’atac. Ahir no va voler donar pistes, però sí que va enviar un missatge clar als jugadors de cara als pròxims partits. “Sabíem que l’Iván acapara molt la pilota –va recordar–. La gent s’haurà de posar les piles i tots hauran de participar més amb la pilota. La gent haurà d’aparèixer”.

La setmana no ha estat gens positiva en l’aspecte mèdic. De la Peña no ha estat l’únic a caure, així que la convocatòria va comportar novetats, com no podia ser d’altra manera. Tant Rufete, amb una elongació, com Lacruz, amb varicel·la, es queden a casa. Valdo torna a la llista, en la qual debuten aquesta temporada Callejón, Lola i l’últim a arribar, l’irlandès Steve Finnan, a qui Márquez veu en bona forma després de jugar amb Irlanda. Chica, en canvi, segueix sense entrar en els plans del míster, tal com denunciava dimecres en una dinàmica que difícilment variarà.
Horari, tele i trànsit

El Getafe posarà a prova la fortalesa del líder en un duel en què hi ha temor que l’horari, la televisió en obert i els problemes de trànsit derivats del tall dels accessos per la Mercè comporti menys públic del que “mereix l’equip” segons Márquez. El tècnic mantenia ahir el discurs ambiciós i posava deures als jugadors. Els 6 punts són magnífics, però caldria una millora en el joc. Les formes per arrodonir els resultats. “Vull crear més ocasions –va sentenciar–. Estem millor en defensa que en atac, tot i l’alt encert que hem tingut en atac”. El 9 de 9, en joc al Lluís Companys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Sara Sánchez repeteix tercer lloc al GP de Gran Bretanya

Girona
 

La quarta corba frustra les opcions d’Àlex Palou a Iowa

Girona
 
 

El cel només el tocarà un

Barcelona
 

Fronteres a cop de pedal

 
Carles Planchart
MEMBRE DEL COS TÈCNIC DE PEP GUARDIOLA AL MANCHESTER CITY I EX SEGON ENTRENADOR DEL GIRONA

“En Pep educa els jugadors, fan un màster”

ARBÚCIES
 

Final intergeneracional

BARCELONA / LONDRES
 

“Qui cometi menys errors guanyarà”

barcelona