Esports

Ratificat, de moment

Esports

La comissió executiva del Reial Madrid, presidida per Ramón Calderón, va parlar-ne ahir al matí. Va estudiar proposar a la directiva la destitució. Però Bernd Schuster és avui tècnic del Reial Madrid, malgrat tot. Disfressat de vot de confiança, la continuïtat de l’alemany servirà per evitar que la presidència del club sigui el focus de les ires de l’afició blanca si es produeix una nova ensopegada dissabte vinent al Bernabéu... davant el Recreativo.

Sobretot tenint en compte també que el 7 de desembre hi ha una incendiària assemblea extraordinària, on Calderón es juga l’aprovació dels comptes i de la qual, amb tota probabilitat, sortirà àmpliament derrotat, mocadorades al marge. I que el 14 toca clàssic al Camp Nou.

El matí a les oficines del Bernabéu va ser molt mogut, sobretot després que apareguessin diverses informacions en què s’assenyalava que el president havia demanat un estudi al responsable econòmic sobre el cost de fer fora Schuster. Tant és així que el periodista José Ramón de la Morena va interrompre la programació de la SER per anunciar la destitució.

Ràpid aclariment
La situació es va complicar, fins al punt que Pedja Mijatovic, el director esportiu, va decidir convocar una roda de premsa per tractar de calmar els ànims i, de passada, intentar blindar-se, al costat del president, de futures crítiques. El director esportiu ratificaria Schuster davant els periodistes hores més tard –era el que s’esperava–, fins i tot assenyalant, en un exercici del seu reconegut optimisme, que serà al final de temporada el moment de fer valoracions. Amb tot, també va voler deixar ben clar que si els resultats no acompanyaven en els pròxims partits “estem capacitats per prendre decisions”. “Si és així, m’asseuré aquí altre cop davant vostre per explicar-vos els motius de la nostra actuació”, va afegir.

Durant la seva compareixença, Mijatovic va fer una crida a l’afició perquè animi l’equip, recordant els èxits dels dos últims anys amb les dues Lligues consecutives. “Confio en aquesta plantilla, una de les millors d’Europa”, va manifestar en nombroses ocasions, obviant sempre la figura de l’entrenador. Significatiu. “I estic segur que al final de temporada tindrem un altre títol, perquè només han passat onze partits, seguim vius a la Champions i a la Lliga estem amb números de campió”, va manifestar amb una inusitada naturalitat davant la incredulitat dels presents.

Calderón, eufòric
Molt més nerviós estava el president mentre rebia, a la seu de la Comunitat de Madrid, el títol que premiava el club blanc com l’entitat esportiva madrilenya més destacada de l’any passat. “Em titllaven de boig quan el febrer del 2007 vaig assegurar que guanyaríem un títol. Doncs bé, vindrem el juny vinent a aquesta seu a oferir una nova copa”, va manifestar Calderón, que poc després, en un moment d’excitació i envoltat de micròfons, va exclamar: “Segur que portarem una de les dues copes... o les dues!”.

Mijatovic també va anunciar que s’estan movent per fitxar al mercat d’hivern un o dos jugadors després de la lesió de Van Nistelrooy. Per cert, l’holandès va acusar ahir el club d’obligar-lo a jugar contra el Juventus, tot i no estar en condicions. n



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.