Esports

Més màgia que rival

Lliga de Campions

El Barça juga a Basilea, ciutat estretament lligada als orígens del club i als colors blau i grana de la seva samarreta. El Barça torna al Sankt Jakob-Park, l'estadi on es va viure una de les mostres de barcelonisme i catalanisme més importants, fa gairebé 30 anys, en una inoblidable final de la Recopa. Ara el Barça juga la Champions i pot quasi sentenciar el seu pas a vuitens de final.

Tres motius que fan difícil trobar un duel contra un conjunt modest que sigui més especial per a molts culers que el que l'equip de Guardiola juga aquest vespre contra el Basilea, vigent campió suís.

Aspectes sentimentals a banda, el matx té la seva importància. És tot just la tercera jornada de la lligueta de grups de la Champions, però una victòria blaugrana permet apuntar de manera molt decidida cap al primer lloc del grup. Després de superar l'Sporting al Camp Nou i el Xakhtar a domicili, un altre triomf fora de casa faria que n'hi hagués prou assegurant els partits al Camp Nou per no patir a la competició europea fins al febrer.

El Barça arriba a Basilea llançat, amb set victòries seguides, ratxa que precisament va començar a la Champions, mentre que els locals -zero punts en dos partits i clares mostres que són la ventafocs del grup- amb prou feines aspiren a esgarrapar un tercer lloc de grup que els col·loqui a la UEFA.

Tenint en compte les absències al mig del camp de Keita i Gudjohnsen i els problemes físics que arrossegava Touré, sembla que Pep Guardiola podrà seguir fent ús de les seves habituals rotacions.

Víctor Valdés, com ja va deixar clar el tècnic, és insubstituïble sota pals i l'únic nom ara per ara segur a l'onze que sortirà d'inici a la gespa del renovat estadi Sankt Jakob-Park. També ho sembla el de Leo Messi, que tornarà a l'equip després de descansar diumenge passat a San Mamés.

A banda de la tornada de Puyol i Xavi, inqüestionables, les baixes esmentades podrien donar la titularitat a Sergio Busquets, que s'estrenaria així en la competició europea, i mantindrien a l'equip el manxec Iniesta, ara per ara un dels homes més en forma però alhora un jugador que hauria pogut descansar en un duel com el d'aquest vespre.

Més dubtes es plantegen a la zona ofensiva. Eto'o, en ratxa golejadora, sembla fix, i Bojan podria tenir la seva oportunitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.