Esports

La desena, remullada

COPA DEL REI

Per llegir la crònica del partit minut a minut, cliqueu aquí

Doncs no, el Barça no va tirar el partit d’ahir a Benidorm. Ni pel resultat, tot i que fos curt (0-1), ni per la predisposició dels jugadors, tot i que el joc tampoc fos brillant. El conjunt de Pep Guardiola va passar el tràmit de l’anada dels setzens de final de Copa com calia, sumant una victòria que manté la ratxa i l’augmenta a deu de consecutives (tres sense encaixar cap gol) i oferint una imatge de solidesa i professionalitat que no per esperable és menys destacable.

Certs gestos i actituds van demostrar que els jugadors estaven avisats pel cos tècnic. Allò de “es pot perdre però no es pot deixar de donar-ho tot” serveix també per quan toqui partit de Copa. No hi va haver aquella desídia amb tocs de supèrbia del gran quan visita el modest. “Els jugadors han tingut un comportament extraordinari, no s’ha menyspreat el contrari”, va valorar Guardiola.

Al contrari: rapidesa en les accions, cap filigrana sobrera i esforç físic bastant generós. “L’equip ha jugat com s’han de jugar aquesta mena de partits”, va sentenciar el tècnic.

L’escenari era complicat, amb un camp petit, una pluja incòmoda i un rival disposat a córrer tot i que a l’onze hi hagués nou dels titulars diumenge a la Nova Creu Alta de Sabadell. Però el Barça va mantenir el xip, posicionalment i en l’esperit del joc.
Lògicament, sense Xavi i Iniesta a la medul·lar la fluïdesa en la circulació de pilota va ser menor, i també ho va ser la creació de triangles de joc a les bandes, però aquest és l’únic però. Tot i els canvis, de nom i de posició (Sylvinho, que s’estrenava com a capità, a l’extrem esquerre per la baixa sobtada d’Henry amb gastroenteritis), el joc va ser reconeixible per a la parròquia blaugrana.

Setze xuts a porta
Només va faltar més gol. Més encert. Perquè el Barça va disposar d’una desena d’ocasions ben clares, i en total va xutar 16 vegades a porta. I Bojan va ser autor de la majoria. El de Linyola va tenir vuit opcions i podria haver fet més de tres gols, en tot just el seu segon partit oficial de la temporada com a titular. Afortunadament, per evitar cap temptació d’obsessionar-se, el davanter sí que la va encertar als 10 minuts de la represa (tercer gol en tres partits), aprofitant un excel·lent robatori de Víctor Sánchez i engaltant un gran xut amb rosca des de 25 metres que el porter Caballero no va poder aturar.

Tota una paradoxa, perquè va ser a la segona meitat quan més va baixar la pistonada blaugrana (tres remats en tot aquest període). D’una banda, la pluja va passar de molesta a torrencial, i de l’altra el rival, tot i haver encaixat el gol, no es va obrir a la recerca de l’empat. Tampoc s’esperava. L’ordre tàctic és divisa de l’equip de Paco López. “N’hem vist quatre vídeos i ho sabíem”, va explicar Guardiola. L’última del tècnic, però, va reblar el clau de la prudència extrema, o de la correcció política:“L’eliminatòria no està sentenciada”.

Per llegir la crònica del partit minut a minut, cliqueu aquí.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.