Esports

Clatellada torinesa. Juventus 2 - R. Madrid 1

Lliga de Campions

El Reial Madrid va rebre una bona clatellada ahir a Torí. No tindrà transcendència en l’objectiu de passar a vuitens de final perquè l’empat entre Zenit i BATE a Sant Petersburg aclareix força el camí de blancs i Juventus. Però el fet és que els blancs van caure davant una Vecchia Signora que fins ara no funcionava i que, a més, ahir tenia set baixes en l’onze inicial.

La fulgurant sortida de la Juve en els primers minuts de cada part va ser decisiva per al desenllaç del partit. Un cacau de Del Piero als cinc minuts i una rematada d’Amauri a centrada de Nedved tot just començar la represa van sentenciar els de Bernd Schuster, que tot i buscar la reacció amb el 2-0 es van mostrar limitats d’idees.

Decisions de Schuster
Tot i això, al minut 66 Van Nistelrooy va donar ales als blancs, que tenien els bianconeri absolutament tancats en la pròpia àrea. Curiosament, però, el 2-1 va donar forces als italians i el Madrid va ser incapaç de crear cap ocasió clara més de gol. Iva disposar de 27 minuts més de joc.

En les últimes setmanes s’havia qüestionat molt la feina dels veterans de l’equip italià, sobretot pels casos de Nedved i Del Piero, però ahir tots dos van ser decisius en la consecució del triomf, ja que van demostrar que els queda bastant talent a les botes i van marcar en moments puntuals del partit el ritme necessari per mantenir l’equip amb el control del joc.

Al Madrid va sorprendre la decisió de Schuster de deixar a la banqueta De la Red. L’absència de Guti –lesionat– es nota massa en aquesta mena de compromisos. Sneijder i Van der Vaart no van ser capaços de suplir ahir el joc cerebral dels dos madrilenys. I és que va ser justament al migcamp on va fer aigües el conjunt madridista.

Davanters aïllats
És cert que els dos holandesos van crear força perill amb rematades des de fora de l’àrea, quatre de Van der Vaart i dues de Sneijder, una de les quals al pal, però en cap moment van saber fer de fil conductor del joc per regalar opcions als seus davanters. Raúl, Van Nistelrooy o Higuaín, i Robben després, es van limitar a emprenyar i prou.

A més, el Madrid va notar en excés la falta de joc per les bandes; de fet, el lateral Heinze es va veure obligat a convertir-se en extrem davant l’absència d’alternatives, i quan Schuster va decidir optar per Drenthe per acabar d’obrir el camp, la Juve estava massa còmodament tancada per deixar-se impressionar.

El Madrid es veurà obligat ara a jugar-s’ho tot la pròxima jornada, amb la visita de la Juve al Bernabéu. Si vol acabar primer de grup i jugar els vuitens amb la tornada a casa, haurà de guanyar per més d’un gol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.