Esports

Navarro decideix a l'últim segon

'Play-off' semifinal de la lliga ACB 2006-07

La final catalana a la Lliga ACB és una mica més a prop des que ahir el Winterthur Barça es va imposar al Tau Vitòria per 80-78 al Palau Blaugrana en un emocionant, intens i bon tercer partit del play-off de semifinals que va decidir Navarro a l’últim segon. Amb aquest triomf, l’equip de Dusko Ivanovic domina la sèrie per 1-2 i demà (12.30 h, 33) disposarà, també en pista pròpia, de la primera i gran oportunitat per sentenciar l’eliminatòria i, al mateix temps, d’assegurar-se el bitllet per a l’Eurolliga.

El gran protagonista, una vegada més, va ser Navarro. Prigioni havia igualat a 78 després de recollir un rebot ofensiu d’un triple fallat per Rakocevic. Faltaven 20 segons. Temps suficient perquè el Barça elaborés un últim atac i s’encomanés al seu home més decisiu. Navarro va superar el seu marcador, Erdogan, i quan li va sortir al pas Scola l’escorta blaugrana va llançar una de les seves bombes per damunt dels braços de l’argentí i va anotar la cistella de la victòria enmig del deliri de l’afició del Palau, que ahir va empènyer l’equip cap a l’èxit.

D’aquesta manera, el Barça trencava una ratxa de 4 victòries consecutives del Tau Vitòria al Palau des del 2003 i posava la directa a l’eliminatòria, tot i que l’equip basc és un rival dur de batre i encara haurà de lluitar i patir molt per sentenciar la sèrie.

El partit d’ahir va ser molt equilibrat. El Tau va tenir un màxim avantatge de 7 punts (53-60), i el Barça de 6 (71-65). Aquest, a l’inici de l’últim quart, quan dos triples de Navarro i Lakovic i la feina defensiva van fer que l’equip català tingués controlada la situació. Fins i tot Scola (27 punts) estava en els seus pitjors moments i el partit semblava encarrilat.

Sis punts vitals
Però el Barça va començar a perdre pilotes, a cedir rebots ofensius, es va encallar en atac, i va permetre la reacció visitant (74-76). Per sort per als blaugranes, però, Navarro va redreçar la situació amb 6 punts (un tir lliure, un triple i l’esmentada bomba final) i va donar el triomf al seu equip.

A banda de Navarro, al Barça (10 triples i balanç equilibrat de 12 recuperacions i 12 pèrdues) també van destacar Fran Vázquez (12 p i 13 r), Marconato (10 p i 3 taps), Basile (11 p) i Ukic (10 p). Igualment important va ser la defensa sobre Rakocevic, que es va quedar en 6 punts.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.