Esports

Sense Catalunya-EUA

La FEF respon a la carta de Roche i reitera la negativa a permetre l’amistós

La saga del Catalunya - Estats Units va viure ahir el seu últim capítol, i no va ser precisament positiu. Definitivament no hi haurà amistós ni al Camp Nou ni enlloc, ni el dia 14 ni el dia 11 d’octubre. La Federació Catalana de Futbol (FCF) va rebre finalment la resposta a les peticions de rectificació, que no han causat cap efecte: la Federació Espanyola (FEF) ratifica la primera negativa i no autoritza el partit justament perquè es preveia jugar en dates FIFA. Com els precedents del Catalunya-Brasil o el Catalunya-Euskadi.

Aquesta negativa, a més, va resultar força humiliant. L’endemà de la junta directiva en què es va decidir (18 vots a favor, una abstenció i dos en contra) no autoritzar l’amistós, el president de la FCF, Jordi Roche, va enviar una carta al seu homòleg espanyol, Ángel María Villar, per fer constar una protesta formal i sol·licitant una rectificació. Era el 4 de setembre. Ahir al matí arribava a la seu de la FCF un fax, firmat no pas per Villar, sinó per un subordinat, el secretari general de la FEF, Jorge Pérez. L’opció del dia 14 d’octubre tornava a ser denegada; la del dia 11 ja ho havia estat, verbalment.

Avui, junta a la FCF
En declaracions a TV3, Roche donava al matí per “pràcticament impossible” la celebració del partit. “Si volem ser realistes, i veient el posicionament de la Federació Espanyola, queda clar que no tenen intenció de canviar la seva voluntat”, va afegir el màxim dirigent del futbol català.

A la tarda, però, el “pràcticament” ja havia desaparegut i Roche ja preparava la junta directiva de la FCF d’avui, en què s’haurà d’estudiar el posicionament oficial de l’organisme. També durant el dia d’ahir s’esgotava el termini ofert per la US Soccer, la federació dels Estats Units, perquè la seva homòloga catalana solucionés el bloqueig espanyol. Des de Chicago no s’entén el no, però es prioritza la jerarquia d’una federació de rang FIFA.

Tot apunta, però, que s’aparcarà el capítol de l’amistós extra i se centraran els esforços a preparar el partit del Nadal, en què s’ha de tornar la visita que va fer Euskadi al Camp Nou ara farà un any. “I llavors començar a treballar per intentar-ho l’any que ve”, van indicar fonts de la FCF.

Les eleccions a la FEF
Roche considera que la intenció de Villar amb la negativa és evitar que els partits de Catalunya coincideixin amb els oficials d’Espanya, i sigui inevitable establir comparacions d’expectació i assistència. La realitat permet tenir en compte un altre motiu: l’any que ve hi ha d’haver eleccions obligades a la FEF, ja que la selecció espanyola de futbol no ha obtingut plaça als Jocs de Pequín; així ho mana el protocol electoral del CSD. En aquesta contesa, Roche donarà suport a la candidatura renovadora que encapçalarà Mateu Alemany, lògicament rival de Villar. En aquest sentit, caldrà veure si el 2008 el rol de les eleccions farà decantar Villar per evitar prohibicions o per perjudicar contrincants.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Espanya i la crisi d’identitat catalana

FILÒSOF
 
El protagonista
Lamine Yamal

O Rei Lamine

BARCELONA
 
 

Poder sense discussió de Pogacar

BARCELONA
 
Joan Sagué
EXJUGADOR DEL GIRONA FC DURANT VUIT TEMPORADES (1985-1993) I EXCAPITÀ

“És molt més exigent el futbol d’ara”

FIGUERES
 

Dani Olmo: Bota d’Or i cap de diamants

BARCELONA
 

Lògica futbolística

barcelona
 

Alcaraz lidera el canvi

BARCELONA / LONDRES