Esports

El Barça incorporarà clàusules antiracistes en els contractes dels jugadors

Esports

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, s'ha compromès aquest dijous a incorporar en un futur clàusules antiracistes en tots els contractes que signi el club amb els seus jugadors i patrocinadors com a mesura per lluitar contra la xenofòbia i la discriminació.

Aquesta mesura és una de les recomanacions efectuades pel fòrum de joves convocat per la Coalició Europea de Ciutats contra el Racisme amb l'objectiu d'oferir noves idees contra el racisme en l'esport. La intenció del club és portar primer aquesta iniciativa als organismes europeus corresponents i, a partir d'aquí i si és acceptada, començar a aplicar-la.

"Estem aquí per donar veu als joves, que tenen molt a ensenyar-nos" en la lluita contra el racisme, ha destacat el president blaugrana en la seva intervenció, en la qual ha recordat les iniciatives que el club ha desenvolupat els últims anys per combatre aquest problema.

Entre les propostes, presentades aquest dijous a la seu del Parlament Europeu a Brussel·les, hi ha també la creació de premis als clubs i a les ciutats menys racistes, la difusió de missatges de tolerància als estadis i en els uniformes dels equips, i l'aplicació de sancions estrictes davant els comportaments xenòfobs tant a dins com a fora dels estadis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.