Esports

El Barça ja es reconeix

LLiga BBVA

El Barça torna a ser el Barça en tots els sentits. El seu futbol, la seva actitud i el seu rendiment van permetre reconèixer altre cop l’equip dominant d’aquesta Lliga BBVA. Els blaugranes van tornar a guanyar amb contundència i van recuperar la iniciativa i l’autoritat a la Lliga, no només per la seva recuperació, sinó perquè van tornar a ampliar el seu avantatge (6 punts) a la classificació.

Cada partit del Barça és un examen, però cinc partits sense guanyar, tres jornades consecutives cedint terreny al Madrid i les sensacions decreixents que havia ofert l’equip de Guardiola feien que el d’ahir fos més que un parcial rutinari. I l’equip de Guardiola va respondre bé a les qüestions fonamentals.

La ratxa és història
Els resultats no ho són tot al Camp Nou, però ahir qualsevol culer hauria signat la victòria sense condicions. Els tres punts eren el cinquanta per cent de la nota, perquè cinc partits sense guanyar són molts i un punt de 9 a la Lliga eren molt pocs i un peixet improrrogable al Madrid de Juande.

Diguin-ne crisi, sot, lapsus, depressió o baixada a la terra. La qüestió fonamental ahir era deixar de baixar, tapar la via d’aigua. I l’equip no va deixar gaire espai al dubte. Als cinc minuts ja tenia el rival acorralat a la seva meitat de camp i a la mitja hora havia encarrilat la victòria que tancava l’aixeta de la presumpta crisi.

Amb això l’aprovat estava garantit, però només amb això no n’hi havia prou per convèncer, més que res perquè a la temporada li queden moltes petites batalles com la d’ahir davant l’Athletic al Camp Nou i calia saber també si l’equip recuperava plenament els seus signes d’identitat, els que li han permès arribar fins al març en condicions favorables per aspirar als tres títols que disputa.

I aquí és on l’equip es va guanyar l’altre cinquanta per cent de la nota. El Barça va tornar a ser l’equip agressiu, solidari i dominador de fa un mes. Va tornar a accelerar la velocitat de la pilota, però també la velocitat en la recuperació de la pilota. Va recuperar la verticalitat i pegada del seu atac. I va recuperar també l’inconformisme que el va portar a perseguir el gol amb tossuderia durant una segona part de cine, en què va bombardejar salvatgement la porteria de Gorka Iraizoz.
Que el Barça només aconseguís marcar a pilota parada va ser la ironia de la nit. Primer Busquets rematant de cap una falta, i després Messi transformant un penal a Iniesta. Després els pals van refusar dos cops Eto’o i un més Iniesta, els defensors bascos van treure sota pals tres rematades més (Eto’o, Piqué i Henry) i, això a banda, Iraizoz es va erigir en el millor del seu equip salvant gols.

La gent del Barça necessitava respostes i les va tenir. L’equip va confirmar que l’optimisme de Guardiola no era un posat, va resoldre el test de l’Athletic amb nota i, sobretot, va demostrar que està ben preparat per afrontar els pròxims exàmens. Continua aspirant a nota.

PER LLEGIR LA CRÒNICA MINUT A MINUT, CLIQUEU AQUÍ



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.