Esports

El Barça torna a perdre amb el Tau i es complica l'accés a la 'final four'

EUROLLIGA

No hi ha manera. El Tau continua sent la bèstia negra del Barça després que ahir va guanyar al Palau Blaugrana per 75-84 i va sumar el primer punt del play-off de quarts de final de l’Eurolliga. És cert que l’eliminatòria, al millor de cinc partits, no ha fet més que començar, però amb la derrota d’ahir l’equip català ha perdut el factor pista i ha fet un pas enrere en l’objectiu d’arribar a la final four de Berlín.

Demà (20.45 h, 33), també al Palau, el Barça sí que no pot tornar a fallar per no dir gairebé adéu a les seves il·lusions europees. El factor psicològic és important en l’esport, i al Barça se li està fent una muntanya cada cop que s’enfronta al Tau, equip amb el qual ha perdut els set últims enfrontaments, quatre dels quals aquesta temporada.

Sempre control del Tau
I és que ahir, a més, el Barça no va anar en cap moment per davant en el marcador i encara que al final es va acostar a 5 punts (72-77) a dos minuts i mig per al final, la veritat és que l’equip d’Ivanovic va mostrar-se com un equip més sòlid i experimentat en grans cites, va controlar sempre la situació i no es veia l’equip català en disposició de culminar la remuntada.

Al Barça li va fallar el tir exterior (4 de 22 triples) i durant molts minuts tampoc no va tenir prou agressivitat defensiva per incomodar l’atac del Tau i que no pogués anotar amb la facilitat a què està habituat l’equip de Dusko Ivanovic. Per exemple, després del descans (ja amb un 34-45), els bascos van fer un 6-12 anotant els 12 punts des de sota mateix de la cistella del Barça i el Tau va agafar el seu màxim avantatge, que va ser de 17 punts (40-57).

El partit també es va decidir en la posició de base, on Prigioni i Ilievski van superar Sada i Lakovic, tant a l’hora de marcar el ritme del joc com a l’hora d’anotar. Entre els dos bases del Tau van sumar 7 triples (per cap els seus oponents del Barça), un dels quals, de Prigioni, des de més de 7 metres, va ser clau en el desenllaç del matx, ja que el va clavar just quan el seu equip semblava tenir més problemes en atac i el Barça s’havia posat amb el 72-77 abans esmentat.

El triple de Prigioni va ser com una galleda d’aigua freda per al Barça i dues últimes errades en el tir de Lakovic i Navarro ja van acabar de donar via lliure a la victòria final del Tau, que acaba amb una ratxa de 12 victòries seguides del Barça en partits de l’Eurolliga al Palau.

A l’equip blaugrana, doncs, no li va servir de res que Splitter fes dues faltes en els dos primers minuts de joc i que només aportés 8 punts, que Ilyasova sumés 14 punts i agafés 13 rebots, que Fran Vázquez aportés 12 p i 7 r, que Grimau, a banda de posar-hi la seva grapa habitual, fes 12 p i provoqués 8 faltes, o que Navarro sumés 17 punts, això sí, en una sèrie de 5/14 tirs.

Ivanovic va rebre la ja esperada xiulada de la seva exafició, amb la qual no va connectar mai, però va tornar a sortir-se amb la seva i va fer que el Tau s’acosti a la que seria la seva cinquena final four consecutiva. En les mans del Barça està evitar-ho. Pot fer-ho, però l’objectiu s’ha complicat bastant més. El Tau segueix sent la seva bèstia negra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.