Esports

Visita clau a Sòria per deixar la cua

Lliga BBVA

Prohibit fer presoners. L’Espanyol s’ha de buidar avui a Sòria per fer bona la victòria contra el Deportivo i que les matemàtiques tornin a indicar que la permanència s’acosta a alta velocitat. L’esperança passa per premiar finalment la caravana d’aficionats que, al voltant del miler, recordaran als jugadors que cal estrenar l’estadi de Cornellà a Primera Divisió.

L’esforç de superar el Dépor va passar factura. La peça clau, i alhora esperança de la remuntada a la Lliga, Iván de la Peña, tampoc es va poder exercitar en l’últim entrenament i avui se sotmetrà a una prova damunt la gespa de Los Pajaritos minuts abans del duel. L’Espanyol és un amb lo Pelat a l’onze i un altre de més gris i previsible sense ell. I no és l’únic amb problemes físics, perquè David García es va quedar a Barcelona en una setmana en què Kameni i Iván Alonso tampoc han pogut entrenar-se amb normalitat.

La presència o no de De la Peña serà un dels factors que determinaran les opcions de l’Espanyol de conquerir Sòria, base de les esperances de salvació de l’equip de Pacheta, que ha sumat a casa 23 dels 27 punts que té. Un camp petit i incòmode, on el rival té problemes per jugar com pretén i la dimensió reduïda fa brillar com no passa a fora el físic de jugadors com Aranda, Goiria o Nagore. I on caldrà tapar les canonades de Barkero, que ja va sucar al Lluís Companys en aprofitar un dels problemes dels blanc-i-blaus al llarg de la temporada: tapar els xuts des del centre.
 

Claus d’un partit clau per al futur dels uns i els altres, tal com va recordar ahir Mauricio Pochettino. “Marcarà molt el present i el futur de l’equip –va ressaltar–. La nostra mentalitat és anar a buscar el partit i sabem què ens trobarem a Los Pajaritos. És un partit fonamental, ja que encadenar dues victòries seguides seria molt important, perquè estaríem molt més a prop de sortir del descens”.

Sense dubtes
Un partit clau que no permet dubtes. La pressió màxima no es pot traduir, com va passar al Reyno de Navarra, en un excés de tensió que degeneri en pesantor a les cames i un joc desconegut, que fins i tot es podia confondre amb passotisme. No és el cas, però l’Espanyol porta tant de temps amb l’aigua al cor i amb la necessitat de guanyar que la ment fa tripijocs incòmodes. No és el moment. L’onze blanc-i-blau afronta una jornada assenyalada amb vermell al calendari. Més enllà de l’anècdota que suposa abandonar l’últim lloc, hi ha la creença que la remuntada és possible. La falta de victòries va tenir un primer canvi de rumb fa una setmana, i cal donar-li continuïtat.

Si De la Peña està sobre la gespa de Los Pajaritos, serà un xic més fàcil, però amb el càntabre o sense, tot el que no sigui tornar de Sòria amb els tres punts serà una molt mala notícia per a les il·lusions dels periquitos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.