Esports

Barça: el destí en onze dies

Guardiola avisa que el Barça inicia aquest dissabte a Pamplona un minicicle de quatre partits que marcarà el futur de l’equip · Henry rep l’alta mèdica i el tècnic avança que “tornarà a fer callar moltes boques”

Toc, toc, toc. El Barça truca avui a la porta del fortí del Reyno de Navarra, un feu tradicionalment dur per al foraster. Agilitat, destresa, valor, capacitat agonística no li poden faltar a l’equip blaugrana si pretén assaltar els dominis d’Osasuna, que aquesta temporada està especialment autoritari amb 10 punts sobre 15 possibles. Pressió voraç, joc vertical, futbol accelerat, estressant, multitud de pilotes penjades, dividides, refusades i reaprofitades. “Ens espera una bona prova de foc”, va respirar fondo Pep Guardiola.

El seu equip necessita agafar molt aire abans d’afrontar un esprint costa amunt. Quatre partits en onze dies abans d’una nova pausa pels partits de seleccions. “Entrem en un minicicle vital que ens marcarà el futur”, va advertir ahir el tècnic blaugrana en referència a la visita d’avui a Pamplona, la de dimecres a Kazan en Champions, el partit de dissabte que ve contra el Mallorca o el de dimarts 10 davant la Cultural Leonesa a la Copa.

De partits com el d’avui en depèn el destí del Barça. Tres dels quatre últims cops que ha guanyat al camp de l’Osasuna, l’equip blaugrana s’ha acabat adjudicant la Lliga. Però més enllà de la curiositat, amb prou feines ha sumat el Barcelona un triomf més (11) que derrotes (10) o empats (10) en aquest feu.

“Osasuna ens exigirà molt des del primer minut. Si no estem ràpids, Osasuna ens portarà al seu partit i aquí és molt difícil d’aturar. Fan un joc molt directe, els laterals són molt agressius, Aranda i Pandiani es mouen molt bé en atac, els extrems Camuñas i Juanfran són molt murris, Puñal llança molt bé faltes i córners. Ens posaran molt a prova”, va destacar Guardiola, mentre admetia que la cita d’aquest vespre tindrà la seva influència en la de dimecres al camp del Rubin. “Com més aviat entrem en una bona dinàmica, millor serà per al partit decisiu a Rússia”, va precisar.

Pedro aprenent d’Henry
Per al partit d’avui, Guardiola pot tornar a comptar per fi amb Thierry Henry, que ahir va rebre l’alta mèdica després de patir un trencament al bíceps femoral de la cuixa dreta amb la seva selecció el 14 d’octubre. Amb el Barça, però, el francès no juga des que es va haver de retirar també per molèsties físiques a Màlaga (0-2) el 27 de setembre. “Henry tornarà a fer callar moltes boques”, va sentenciar el tècnic, quan se li va qüestionar el rendiment i compromís del crac.

El tècnic va negar que Pedro pugui treure-li molt protagonisme al gal. “Li queda molt per aprendre per arribar al nivell d’Henry. Ho ha fet tot al futbol, ens ha donat moltíssim i ens continuarà donant”, va assenyalar. Titi, tot i que suplent, serà avui una arma més per a l’assalt al fortí.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.