Esports

El Barça sentencia el Tau amb una altra victòria solvent al Palau

L’equip de bàsquet surt de la travessia del desert, guanya la Lliga ACB i se suma a l’èxit del triplet del futbol i la Lliga d’hoquei

Campió de la Lliga ACB 2008-09. El Barça s’ha coronat com el millor equip del bàsquet estatal, després que ahir va derrotar el Tau Vitòria per 90-77 al Palau Blaugrana i va resoldre per 1-3 un play-off final que s’ha endut amb una gran autoritat tot i tenir el factor pista en contra. L’equip català, que no aixecava aquest trofeu des del 2004, ha guanyat 15 vegades la Lliga espanyola, 12 des que l’organitza l’ACB, que va agafar les regnes la temporada 1983-84.

En una temporada excelsa de l’equip de futbol del Barça, amb un triplet històric, els seus col·legues del bàsquet també han volgut aportar el seu gra de sorra. Amb aquest títol, el Barça guanya la mateixa temporada la Lliga de futbol i la de bàsquet per tercera vegada a la seva història, després que ja ho havia fet en dos anys també acabats en 9, el 1959 i el 1999. També ha guanyat la Lliga l’hoquei patins en una de les millors temporades de la història del Barça.

L’aposta Creus-Pascual
Després de la decepció que va suposar el projecte Ivanovic-Savic, amb només una Copa del Rei en tres temporades, aquesta vegada l’aposta del president del club, Joan Laporta, i del directiu responsable del bàsquet, Josep Cubells, sí que ha resultat reeixida. Tenint en compte el joc de l’equip, tan efectiu com atractiu i espectacular en moltes fases de la temporada, i els resultats, amb aquesta Lliga guanyada i amb la classificació per a la final four de l’Eurolliga, ha quedat clar que Laporta i Cubells la van encertar en posar Joan Creus a la direcció tècnica i donant continuïtat a un entrenador blaugrana fins al moll de l’os com Xavi Pascual –és el tècnic més jove que ha guanyat la Lliga, amb 36 anys, 9 mesos i 9 dies– després que va fallar la contractació d’Ettore Messina. El llorejat tècnic italià, per cert, serà presentat avui com a nou entrenador del Madrid de Florentino Pérez.

Igual que ha passat en el futbol, la presència de més gent de la casa en els despatxos, a la banqueta i a la pista, on el retorn de Navarro ha sigut fonamental, ha ajudat molt que tothom hagi remat en la mateixa direcció i que la implicació de tots els jugadors en l’equip, forans inclosos, hagi sigut total i absoluta. Ara, el que caldrà és fer els retocs necessaris per mantenir o apujar el nivell perquè l’èxit no sigui flor d’un dia, sinó l’inici d’un cicle triomfant.
Aquest equip ha tornat a engrescar una afició que ahir va ser de nou el jugador número sis del Barça en un partit que, com s’esperava, va ser tens i dur. L’equip català, amb Navarro (19 p i 9 assistències), Andersen (18 p i 4 r), Basile (17 p) i Fran Vázquez (18 p, 3 taps i 5 esmaixades) com a jugadors més destacats, va tornar a ser millor que el Tau –només va anar per sota amb un 7-8– i va encarrilar el triomf en un magnífic primer quart (27-18).

Després, dos triples d’Andersen semblaven trencar el partit amb un 59-41, però el Tau, tot i haver arribat just de forces, segueix sent un gran equip, va reaccionar a base d’endurir la defensa i travar el joc i va posar l’ai al cor de l’afició del Palau: 66-58 i 80-72. Llavors, però, un triple de Navarro, designat MVP de la final, va tallar la reacció i Basile va refermar la victòria amb 5 punts consecutius (90-75) que ja van desfermar l’eufòria al Palau, amb una afició embogid


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.