Esports

Murray també passa al davant de Nadal

L’escocès venç Tsonga, arriba a la final de Mont-real i supera en el rànquing el manacorí, que cau a quarts amb Del Potro

la tendinitis que ha patit als genolls Rafa Nadal, que ha estat apartat de les pistes durant més de dos mesos, primer va facilitar que el suís Roger Federer li prengués el número 1 del món i ahir, al Masters 1000 del Canadà, l’escocès Andy Murray també va aprofitar la circumstància per demostrar el seu bon moment de forma i arrabassar-li al manacorí el segon lloc del rànquing.

Efectivament, la derrota de Nadal amb l’argentí Juan Martín del Potro per 7-6 (5) i 6-1 en els quarts de final, combinada amb la victòria de Murray sobre el francès Jo-Wilfried Tsonga per 6-4 i 7-6 (8), que li va donar el pas a la gran final del torneig de Mont-real, fan que Murray es converteixi oficialment demà en el primer jugador que no sigui Nadal o Federer que ocupa el número 2 del món des del 18 de juliol de l’any 2005. Llavors, l’australià Lleyton Hewitt va ocupar la segona posició al darrere de Federer.
800 punts menys per l’or olímpic

Amb el pas a la final, Murray acumula 8.850 punts i supera els 8.665 amb què es queda Nadal després de caure als quarts de final, i que li restin els 800 punts per l’or de l’any passat als Jocs de Pequín per aquestes dates. L’escocès havia perdut a la cita olímpica en primera ronda i gairebé no defensava punts. Murray, que aquesta temporada suma 30 victòries en superfície dura per només dues derrotes, disputarà la final de Mont-real amb el guanyador de la semifinal que jugaven aquesta matinada Andy Roddick i Del Potro.

Nadal ja va comentar en el seu moment que no el preocupava la possibilitat de perdre el segon lloc, i que el que de debò li importa és posar-se bé físicament per tornar a ser el jugador que va arribar amb gran autoritat al cim del rànquing. En aquest sentit, després de perdre contra Del Potro, el manacorí es va mostrar “molt feliç”. Segons Nadal, “tot ha sigut positiu; els genolls estan molt bé i això és molt bo. He d’estar molt feliç amb aquest torneig”.

El balear va assegurar que a Mont-real ha mostrat el seu “millor nivell des de la lesió” i va dir que la derrota davant Del Potro “és normal després de dos mesos fora de la competició. Ha sigut difícil per a mi jugar a aquest nivell, necessitava més concentració del que és habitual”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.