Esports

Guardiola: "Ens mereixem guanyar la Lliga"

Admet que el Madrid també s'haurà guanyat el títol si se l'endú, però recorda que "molts equips voldrien jugar com el Barça". Rebrà el Tenerife conscient que ja "no hi ha marge per a errors"

L'entrenador del Barça, Pep Guardiola, ha manifestat aquest dilluns que és el seu equip qui més "es mereix" guanyar la Lliga, sense restar mèrit al campionat fet pel Reial Madrid, que, segons ell, també seria mereixedor d'acabar sent el campió.

"El Madrid també se'l mereix. Ha fet molts punts, com nosaltres. Ara, penso que ens la mereixem nosaltres. Tot dos equips han d'anar-se'n de vacances orgullosos de la temporada que han fet, com a mínim en aquesta competició, la Lliga", ha afegit.

Tot i això, repreguntat sobre aquest aspecte, Guardiola ha assenyalat: "Que si penso que m'ho mereixo més? Doncs sí, no t'enganyaré", ha manifestat la vigília de rebre el Tenerife al Camp Nou.

A més, ha deixat clar que per fer un bon futbol no fa falta jugar com el Barça, ja que altres estils de joc són perfectament compatibles amb l'èxit. Tot i això, ha sorprès quan ha deixat anar que al seu col·lega del Reial Madrid, Manuel Pellegrini, potser li agradaria jugar com els blaugrana.

"Molts equips voldrien jugar com el Barcelona, potser Pellegrini voldria jugar com el Barcelona, però cada equip juga amb el que té. Nosaltres no som els més guapos, però entenem el futbol d'aquesta manera. Però quan arriben a final del campionat lluitant, s'ho mereixen", ha afirmat.

Encara sobre la lluita per la Lliga, ha recordat que el Barça depèn d'ell mateix. "Sabem que fent-los tots [els 9 punts] serem campions, però no sé què passarà. Tant ells com nosaltres hem perdut pocs partits, però l'ansietat pot influir en certs moments de la competició. Tant ells com nosaltres podem estar molt satisfets de com ha anat l'any", ha assegurat.

Del Madrid, i referint-se a la victòria d'ahir contra l'Osasuna (3-2) en l'últim moment, ha destacat el fet que mai es donen per vençuts. "Té valors futbolístics, un valor èpic que sempre ha tingut, però hi ha un component de futbol que fa que generin aquestes ocasions. Insisteixen, però tenen un comportament de futbol, deixant cinc homes a dalt i fent contres", ha explicat. 

"Ara no hi ha marge d'error"
Pel que fa al Tenerife, ha assegurat que serà un partit complicat i semblant al del Xerez, en què hauran de donar-ho tot a la recerca de la victòria ja que "no hi ha marge d'error". "Serà un partit semblant al dia del Xerez. Tenen un perfil semblant, de jugadors baixos i ràpids. És un equip atrevit, sense por d'anar cap a dalt. Recordo els primers minuts d'allà, on Alfaro va tenir ocasions clares. Haurem d'estar molt atents. Ara no hi ha marge d'error", ha destacat.

Després del bon partit de Bojan contra el Vila-real, caldrà veure si el del planter torna a ser titular en detriment d'un Ibrahimovic al qual Guardiola no ha volgut assenyalar. "Tots els debats em semblen bé, per això hi són, però tots es mereixen jugar. Entenc que el mes de gener o febrer hi hagi aquestes situacions, però ara ja no hi ha debat. A mi no em preocupa gens això. Ibrahimovic ha fet uns números excepcionals, malgrat les lesions", ha etzibat.

A més, ha volgut deixar clar que els èxits són cosa de tot el grup. "Tots hem arribat aquí i tots ens faran anar-nos-en orgullosos amb la possibilitat d'haver arribat fins aquí i amb la certesa d'haver-ho fet tot per intentar guanyar un altre títol. Tots es mereixen ser part d'aquest equip. No és una qüestió que ara aquest serveix i aquest no. Tots serveixen. Depèn de mi", ha recalcat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.