Esports

Un triomf de mil robins

Guardiola considera “vital” guanyar avui el Rubín Kazan per aplanar-se el camí cap als vuitens de final · L'objectiu és millorar el joc per superar un rival ultradefensiu i el dubte, Ibrahimovic

L’últim cop que Pep Guardiola va arrufar el nas davant la visita d’un rival al Camp Nou, poca gent se’l va creure. Arribava el modest Almeria i tothom descomptava una golejada, però el Barça amb prou feines va guanyar (1-0) en un partit espessit pels marcatges a l’home sobre Xavi i Iniesta.

Ahir el tècnic va tornar a malfiar-se del pròxim partit a l’estadi perquè s’apleguen una sèrie de condicionants que poden dur a una baixada de tensió: el Rubín Kazan, campió rus, és un autèntic desconegut, arriba com a cuer de grup a la Champions i amenaça de ser ultradefensiu i llançar algun veloç contracop; la nit serà freda, amb possibilitat de pluja, i el Barça tampoc està fi, amb un sol gol en els dos últims partits –de Pedro–, i una darrera actuació a Mestalla en què es va veure un dels pitjors primers temps de l’era Guardiola. “Intueixo que hi haurà poca gent a la grada; tant de bo hi vingui molt públic, perquè és un rival que fa moltes coses bé en defensa”, va indicar Guardiola mentre subratllava que el Barça juga “un partit vital”. “Si guanyem faríem un pas important, perquè estaríem a tres-quatre punts de l’accés a vuitens”, va raonar.

Feina de mentalització
Un triomf o un empat més necessitaria el Barcelona a part del d’avui, però haurà de visitar llavors Kazan i Kíev amb baixes temperatures i, entremig, un partit decisiu per al primer lloc de grup amb l’arribada de l’Inter al Camp Nou. “Contra el Dinamo ja vam patir aquí. És la meva feina mentalitzar els jugadors que tenim una opció molt bona per tenir la Champions solucionada a finals d’octubre. L’Inter va guanyar 0-5 dissabte [a Gènova] i aquí serà més difícil que a Milà”, va prevenir l’entrenador.

Els tres punts d’avui valen el seu pes en or, o en robins, en homenatge al rival, i si Guardiola arrufa el nas, no deu ser perquè sigui tan exagerat. Al capdavall, com a jugador va ser eliminat de la Champions l’any que defensava el títol de campió (1992-93) quan un altre equip rus de poc nom, el CSKA Moscou, va sorprendre el Camp Nou (2-3).

“El del Rubín és un partit més difícil que el de Mestalla”, va sumar-se Touré Yaya, avançant el rigor amb què el Barça es pren el matx.

I quin remei millor per prevenir una badada que apuntar-se a l’autocrítica. El tècnic va admetre que des que va guanyar a Màlaga (0-2) a finals de setembre, l’equip ha baixat el nivell de joc. “Sí, no hem estat tan bé, però és normal que passi això venint d’on venim, i va bé que passi. No deixa de ser molt bon senyal que tinguem molt marge de millora. Som conscients que no podem guanyar tots els partits, però tinc massa fe en aquest equip, en com es comporta, com per dubtar. El que ens ha mantingut dempeus en partits difícils és el nostre amor propi”, va calibrar, amoïnat a més per les molèsties d’Ibrahimovic al genoll i que fan que el suec sigui dubte. “Aguanta molt bé el dolor i si diu que li fa mal és que deu ser molt dolorós, però confio que jugui”, va indicar el tècnic.

Menys sort té el seu homòleg al Rubín, Kurban Berdiev, que ha perdut finalment per lesió el seu gegant davanter, Bukharov. Però igualment Guardiola arrufa el nas.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.